Roma'da binlerce İtalyan ve Kürt’ten protesto gösterisi

Başkent Roma’daki yürüyüşe çevre kentlerden de katılım oldu. Abdullah Öcalan’ın bir an önce serbest bırakılması ve Kürt sorununun çözümü için PKK’nin terör listesinden çıkarılması istendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23. yıl dönümü, İtalya’nın başkenti Roma’da yapılan büyük bir yürüyüşle protesto edildi.

Saat 15.00’da Piazza Dell’Esquilino’da kitle San Giovani meydanına doğru yürüdü.

12 Kasım 1998 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Roma’ya gelerek Kürt sorununun siyasi çözümü için çağrıda bulunmuştu. Ancak devreye giren uluslararası büyük güçler, bu çağrının cevapsız kalması için elinden geleni yapmış ve bu yöntemle bir komplo ile Kürt Halk Önderi illegal bir şekilde kaçırılarak Türkiye’ye teslim edilmişti.

Birçok İtalyan aktivistin yürüyüş vesilesiyle yaptığı konuşmalarda bu süreç dile getirildi ve Erdoğan’a gereken cevabın bugün verilmesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.  

Kürtler adına Kürdistan Enformasyon Bürosu yöneticileri bir konuşma yaparak bütün katılımcılara teşekkür ederek, “Önderimizi birlikte özgürleştirebiliriz” çağrısında bulundu.

Yürüyüşe; Yeniden Yapılanma Komünist Partisi, Zamanı geldi-Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi, COBAS Halk Sendikası Konfederasyonu, CUB Sendikası, ARCI, Demokratik Hukukçular Birliği, Antifasist Sol, anarşist federasyonlar, feminist kadın hareketleri, ekolojist gençler, üniversite öğrencileri ve İtalyan toplumunun birçok kesiminden insanlar katıldı.  

Yürüyüş için İtalya’nın Toscana, Puglia, Sicilia, Molise, Campagna, Abruzzo ve Lazio bölgelerinden gelenler de vardı.

Birçok şehirdeki Rete Kurdistan dostluk komitelerinden katılımın olduğu yürüyüşte en az 20 kişi konuştu. Konuşmacılar, Abdullah Öcalan’ın bir an önce serbest bırakılmasını ve Kürt sorununun çözümü için PKK’nin terör listesinden çıkarılmasını istedi.

Yürüyüşte ayrıca PKK’nin terör listesinden çıkartılması için imzalar toplandı.

Eylem, San Giovani meydanında yapılan konuşmalarla ve sık sık atılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Viva Abdullah Öcalan” sloganlarıyla sona erdi.