Rusya’da '4 Nisan' kutlamaları

Rusya'nın birçok bölgesinde Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı.

Rusya'da Moskova, Krasnodar, Adigey, Stavropol, Tambov ve Saratov bölgelerinin kent, ilçe ve köylerinde yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı. Halk, fidan dikimi, sportif etkinlikler ve konserler düzenledi.


ADİGEY


Rusya’nın Krasnodar bölgesindeki Adigey Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürtler, Beloye köyündeki Mala Kurda'da bir araya gelerek 4 Nisan'ı kutladı. Fidan dikiminden sonra halk içeriye geçerek şarkılar ve müzik eşliğinde pasta kesti.
KNK Rusya Üyesi Feyzo Abdulayev, Zagros Organizasyonu Eşbaşkanı Sînem Mehmed ve Zagros Organizasyonu Yürütme Üyesi Xatûna Hesen de etkinlikte konuşma yaptı.

Şuşana Sîyabend Abdullah Öcalan'a adadığı şiiri okuduktan sonra çocuklar, Barî Yusubov'un şarkıları eşliğinde pasta kesti.


TAMBOV


Tambov bölgesinin Mîçûrînsk kentinde bir araya gelen Kürtler de 4 Nisan'ı kutladı.
Etkinlikte konuşan TJKN üyesi Fatma Arîn ve Mîçûrînsk Kadın Meclisi Başkanı Senema Eysa, "Abdullah Öcalan'a özgürlük" mesajını verdi.
Çocuklar müzik ve şarkılar eşliğinde pasta kesti.


SARATOV


Saratov bölgesine bağlı Yerşov ve Krasniî Kût ilçelerinde yaşayan Kürtler de Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı.
Yerşov Kürt Otonomisi Eşbaşkanı Mîrzalî Yusubov ve Kürt Meclisi üyeleri Şex Adî ve Sultane Bakî birer konuşma yaptı.


Krasniî Kût ilçesinde yaşayan Kürtlerin etkinliğinde konuşan Krasnokût Kürt Otonomisi Başkanı Ramazan Bûdakov, "4 Nisan Kürtlerin yeniden doğduğu gündür" dedi.
Konuşmaların ardından halk, müzik ve şarkılar eşliğinde pasta kesti.


STAVROPOL


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarının yapıldığı diğer bir yer ise Stavropol oldu. Novoaleksandrovsk ilçesinde yaşayan Kürtler de fidan dikti.
Stavropol Bölgesi Kürt Otonomisi Eşbaşkanı Hüseyin Ahmedov, Abdullah Öcalan'ın doğum gününün dünyada yaşayan tüm Kürtlerin doğum günü olduğunu ifade etti.