Rusya'daki Kürtlerin protestoları sürüyor

Rusya'daki Kürtler, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na dönük işgalci saldırılarını protesto etmeyi sürdürüyor.

Moskova ve Saratov'da yaşayan Kürtler, açıklamalar yaparak Türk devletini protesto etti.

Moskova’daki Kürtler adına açıklama yapan Uluslararası Kürt Toplumsal Kurumlar Birliği başkanı Arif Azmanî, AKP-MHP iktidarının PKK ile mücadele adı altında Güney Kürdistan'ı işgal etmek istediğini söyleyerek, bu saldırıların mücadele ile boşa çıkarılacağını kaydetti.

Açıklamada, "Tüm Kürtler bulundukları her yerde eyleme geçmelidir. Dünya kamuoyu da Türk devletinin gerillalara karşı kimyasal silah kullandığını bile bile sessiz kalıyor. KDP ve Barzani Ailesi'nin ihanet çizgisine karşı tavır belirlenmeli" denildi.

SARATOV

Saratov iline bağlı Dergaçi ilçesinde bulunan Tîmonîno köyünde yaşayan Kürtler de Türk devletini protesto etti. Kürt Meclisi üyeleri İsmail Yusubov, Tevrat Abdullayeva ve İbrahim Yusubov birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, faşist Türk devletinin hem sivil hem siyasi hem de askeri boyutuyla Kürt halkına karşı inkar ve imha politikasını yürüttüğüne ve İmralı tecridine dikkat çekti.

Açıklamada, "Kürt halkı son neferine kadar Önderleri Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana ve Kürdistan özgürleşene dek mücadeleyi büyütmeli" diye kaydedildi.