Rusya: Paris ve Berlin ile görüşmeler hiçbir sonuç vermedi

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Fransa ve Almanya ile Ukrayna krizi konusunda yapılan görüşmelerin “hiçbir sonuç” vermediğini açıkladı.

Dmitri Peskov basına yaptığı açıklamada, “"Hepimiz dün 'Normandiya' formatındaki siyasi danışmanlar toplantısının herhangi bir sonuca yol açmadığına tanık olduk" dedi.

Berlin’de perşembe günü yapılan görüşmelerde Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa yer almıştı. 2014’ten bu yana Normandiya olarak adlandırılan tartışma formatı dört ülkeden temsilcileri bir araya getirirken, bu görüşmelerde dokuz buçuk saat sürdü.

Peskov, özellikle Minsk anlaşmaları konusunda çeşitli temsilcilerin "aynı metni aynı şekilde" okuyamamalarından üzüntü duyduklarını ifade etti.  Ukrayna'da 13.000'den fazla cana mal olan ihtilafı sona erdirmeyi amaçlayan Minsk barış anlaşmalarının Minsk anlaşmaları 2015 yılında imzalanmıştı.

Kremlin sözcüsü, “Ne yazık ki, Ukrayna tarafı (anlaşmalarda) belirlenen taahhütlerini yerine getirmek için hiçbir şey yapmıyor” dedi.

Berlin’deki toplantı ardından bir açıklama yapan Ukrayna müzakerecisi Andrii Iermak, “Ortak bir metin üzerine anlaşmaya varamadık” dedi.

Yine de çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Iermak, “herkesin bir sonuç elde etmeyi istediğini” belirtti.

Almanyalı yetkililer göre mart ayında yeni bir toplantı öngörülüyor.