Almanya kentlerinde işgale ve tecride karşı protesto

Türk devletinin Kürdistan’ın her parçasına yönelik işgal saldırıları ve tecrit, Almanya kentlerinde protesto edildi. Faşist devletin, uluslararası kamuoyunun sessizliğinden cesaret aldığı vurgulandı.

Almanya’nın Saarbrücken, Hannover ve Essen kentlerinde düzenlenen bir eylemle cezaevlerinde insanlığa karşı işlenen suçlar, tecrit, Türkiye’nin Şengal saldırıları ve Efrîn’in işgal edilmesinin 4’üncü yıl dönümü protesto edildi.

SAARBRÜCKEN

Europa Galeri önünde gerçekleşen eylemde, “Tecrit insanlık suçudur”, “Türkiye cezaevlerinde yaşanan ölümler insanlığa karşı gerçekleştiriliyor”, Şengal’e saldırılara son” ve “Efrîn işgaline derhal son verilsin” yazılı dövizler taşındı.

Yapılan konuşmalarda, Türkiye cezaevlerinde her gün cesetlerin çıktığı, tecrit politikasının sistematik bir hal aldığı belirtildi. Efrîn’in dört yıldan beri işgal altında olduğu hatırlatılan konuşmalarda, burada sivil insanlara karşı her türlü insan haklarının yaşanmasına karşın uluslararası kamuoyunda herhangi bir tepkinin yükselmediği vurgulandı.

Türk devletinin beslediği DAİŞ’in saldırılarının çoğaldığı bir dönemde Türk ordusunun Şengal ve Rojava’ya saldırılarının eşzamanlı gerçekleştirmesinin manidar olduğuna işaret edildi.

Son olarak Türkiye’nin vurdumduymaz politikasına karşı uluslararası kamuoyuna herhangi bir tepkinin gelmediği belirtilerek, Türkiye’nin uluslararası kamuoyunun suskunluğundan güç aldığı ifade edildi.

HANNOVER

Hannover’de PYD-Hannover öncülüğünde 19 Ocak 2018 tarihinde Türk devletinin ve çetelerinin Efrîne yönelik işgal saldırılarının yıl dönümü, onlarca Kürdistanlı ve dostları ile protesto edildi.
Ayrıca dün Türk devletinin Şengal'de iki YBŞ savaşçısını alçakça şehit etmesi öfke ile protesto edildi.
Eylem kortej halinde Steintor meydanda başlanan yürüyüşle devam etti. Hannover şehir merkezinde yaklaşık 5 km yürüyen kitle, Türk Konsolosluğu önünde bildiri okudu.
Eylemde NAV-DEM Hannover adına Xoşnav Ata, Partiya Yekîtiya Demokratik-PYD adına Mohammed Jojo, Şengal Özerk Yönetimi Avrupa Temsilciliği adına Şêx Lokman Şengalî birer konuşma yaptı.
Eylem daha sonra "Bijî berxwedana Efrînê" ve "Bimre xiyanet” sloganları ile sona erdi.

ESSEN

Kayıp ve Şehit Aileleri-KOMAW, Essen Halk Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Xelîfan şehitlerinin cenazelerinin verilmemesi, Essen’de yapılan bir eylemle protesto edildi.  

Türk devleti ile işbirlikçiliği içinde olan KDP’nin protesto edildiği eylemde Essen Halk Meclisi Eşbaşkanı Pırıl Çetin konuştu. Çetin, Rojava halkına ve gerilla güçlerine karşı ambargo dahil her türlü zulmü uygulayan KDP’nin bu insanlık dışı ve ahlak dışı uygulamalarını terk edinceye kınayacaklarını belirtti.

Eylem, atılan "Bijî Serok Apo!", " Bijî berxwedana gerîla!" ve "Bimre xiyanet!" sloganları ardından sonlandırıldı.