Salih Cizîrî ve Dr. Hüseyin Dortmund’da anılacak

Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği (KOMAW), bir ay içinde şehadetleri duyurulan Salih Cizîrî ve Dr. Hüseyin için 26 Haziran’da Dortmund’da anma düzenliyor.

KOMAW, şehitlerin anısına verilecek en doğru yanıtın özgür bir halk ve özgür bir ülke olacağının altını çizdi.

KOMAW (Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği), Salih Cizîrî ve Dr. Hüseyin’in şehadetleriyle ilgili açıklama yaptı. Türk devletinin 5 Haziran 2021’deki hava saldırısı sonucu şehadete ulaşan Salih Cizîrî (Hasan Adır), daha önce KOMAW (Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği) çalışmalarında özgürlük mücadelesinde şehit düşenlere dair veri toplama, şehitlerin anılarını yaşatmak için özverili bir çabanın sahibiydi. Ailelerin değerler etrafında buluşmalarını örgütlemeyi, şehit aileleriyle yakından ilişkide olmayı çok önemseyip Avrupa’nın birçok yerinde çalışmaların örgütlendirilmesine öncülük etmişti.

KOMAW, 26 Haziran’da Almanya’nın Dortmund kentinde anma düzenleneceğini duyurduğu açıklamasında şunları ifade etti: “Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, on binlerce şehit vererek, büyük bedeller ödeyerek bugüne geldi. Kuşkusuz Türk devletinin kirli, işgalcı, soykırımcı bir konsepte dayalı politikası sürdükçe bundan sonra da bu kutsal mücadelede şehadetler yaşanacaktır. Bu dönemde Salih Cizîrî ve Dr. Hüseyin arkadaşların şehadetini öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit aileleri ve yurtsever Kürt halkına başı sağlığı, şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Kürt halkının değerli iki evladının acısını şehit aileleri olarak yaşıyoruz. Şehitlerimiz, halkımızın yaşadığı acıları, sıkıntıları yakında gördü, bunları yüreklerinde derinden hissetti ve bunlara son vermenin yolunu mücadele saflarına katılmada buldu. Kölelik statüsüne karşı baş kaldırmayı esas alarak, Kürt halkının özgürlük davasını kendi yaşamlarının biricik anlamı olarak gören yiğit ve onurlu Salih Cizîrî ve Dr. Hüseyin arkadaşlar da tereddütsüz mücadele etti. Şehit düştükleri güne kadar her anları, ülkemizin özgürlüğü ve halkımızın özgürce yaşaması içindi. Halka, ülkeye ve Önder Apo’ya karşı büyük sevgi, saygı, bağlılık içinde fedakarlıkta hiç tereddüt etmediler. Büyük bir özveriyle mücadele yolunda yürüdüler.

Acılara son vermenin en doğru yolu, şehitlerimizi ölümsüzleştirmektir. Onların uğruna şehit düştükleri amaçları gerçekleştirmek için daha fazla mücadele etmektir. Şehitler, bizim temel güç kaynağımız, geçmişimiz, günümüz ve geleceğimizdir. Onların anısına vereceğimiz en doğru yanıt; özgür bir halk ve özgür bir ülke olacaktır. Bunun mücadelesinin daha da yükseleceğine ve zafere ulaşacağına inanıyoruz. KOMAW olarak, bir kez daha Salih Cizîrî ve Dr. Hüseyin’in  ailelerine ve yurtsever hakkımıza baş sağlığı diliyoruz. Halkımızı, Dortmund’daki anmaya bekliyoruz.”