Sara Tolhildan’ın abisi: Tüm kazanımlarımızı gerillaya borçluyuz

Taziyede konuşan Sara Tolhildan’ın abisi, “Şu an mücadelemiz devam ediyorsa, dünya bizi tanıyorsa, milyonlarca oy alıp meclise gidebiliyorsak bu kahraman gerilla sayesindedir. Tüm kazanımlarımızın gerilla emeği ile elde edildiğini unutmayalım” dedi.

26 Eylül’de Mersin’de fedai eylem düzenleyen Sara Tolhildan (Dilara Ürper) ve Rûken Zelal (Emel Feremez) için KOMAW ve YJK-S öncülüğünde İsviçre’nin Bern kentinde taziye düzenlendi.

Bern Kürt Kültür Derneğinde düzenlenen taziyeye İsviçre’nin birçok merkezinden Kürdistanlılar, dostları ve Sara Tolhildan’ın ailesi katıldı.

Taziyenin yapıldığı salona Sara Tolhildan, Rûken Zelal, Nagihan Akarsel ve Türk devletinin kimyasal saldırıları sonucu şehit düşen gerillaların fotoğrafları asıldı. 

‘ZÎLAN GİBİ, ARÎN MİRKAN GİBİ’

Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği-KOMAW adına Saadet Kuran söz aldı.

Kürt halkının tüm kazanımlarını şehitlere borçlu olduğunu belirten Saadet Kuran,  fedai gerillanın direnişini her zaman sahipleneceklerini kaydetti. 

YJK-S adına konuşan Sozdar Sidar ise Sara ve Rûken’in dönemin ruhunu taşıdığını belirtti. Mersin eyleminin sadece düşmana bir cevap olmadığını ifade eden Sidar, “Arkadaşlar mevcut sessizliği bozmak ve çizgiyi hatırlatmak için fedaice direndi. Zilan bir döneme nasıl cevap olmuşsa, Arîn nasıl olmuşsa, Sara ve Rûken’de öyle cevap oldular“ dedi. 

‘HER ŞEY GERİLLANIN EMEĞİ SAYESİNDE’

Daha sonra aileler adına söz alan Sara Tolhildan’ın abisi Mehdi Ürper ise PKK’nin ve Kürt Özgürlük Mücadelesinin şehitler sayesinde sürdüğünü belirtti.

Kürtlerin şehitlere çok şey borçlu olduğunu ifade eden Ürper şunları kaydetti: “Türk devleti arkasına NATO’yu alarak her türlü teknikle saldırıyor. Ancak PKK direniyor. Varlığını sürdürüyor. İşte bu fedakar gerillalardır düşmanı engelleyenler. Sadece askeri alanda değil siyasi alanda da tüm kazanımlarımızı gerillaya borçluyuz. Eğer milyonlarca oy alınıyorsa, eğer meclise vekil gönderiliyorsa, eğer dünya artık bizi tanıyorsa bu da gerillanın emeği sayesinde oluyor.”

‘MÜCADELE BİR AİLE GELENEĞİ’

Silah kaldırma ve mücadelenin aile geleneği olduğuna dikkat çeken Ürper, bu geleneğin süreceğini vurguladı. Kardeşi Sara’nın daha küçük yaşta toplumsal duyarlılık taşıdığını dile getiren Ürper, Sara’nın çok disiplinli ve fedakar olduğunu ifade etti. 

Ürper’in konuşmasından sonra Sara Tolhildan ve Rûken Zelal anısına hazırlanan sinevizyon gösterildi. Sinevizyon esnasında kitle sık sık “Şehîd namirin” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları attı.