Serhat: Önderliğin paradigması karşılık bulmuştur

TJK-E aktivisti Zozan Serhat, "Komplo PKK'nin çıkışından beri var" dedi. Serhat, "Önderliği denetime alamazlar çünkü onun paradigması bütün dünyada karşılık bulmuştur" diye belirtti.

TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer) aktivistleri, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Uzun Yürüyüşünü sürdürüyor. Gençler, akşamları da çeşitli aktiviteler düzenliyor. Gençlerin düzenlediği “Kürt Halk Önderliği ve Komplo Gerçekliği” konulu panele konuşmacı olarak TJK-E aktivisti Zozan Serhat katıldı.

Konuşmasına beş gündür Abdullah Öcalan için yürüyenleri kutlayarak başlayan Serhat, devletin gençlerin bu yürüyüşünden korktuğunu belirtti. Serhat, komplonun sadece 15 Şubat'ta gerçekleşmediğini, PKK’nin ilk kuruluşundan bu yana sürekli olarak özgürlük mücadelesine yönelik bir komplo sürdüğünü dile getirdi. Serhat, “İlk komplo Pilot ve Fatma’nın partiye sızdırılmasıyla başlatıldı. Sonra gerek Beyrut gerek Şam’da Önderliği tutsak etmek, etmek için devlet çok uğraştı. 9 Ekim öncesinde NATO Gladyosu önderliği fiziki anlamıyla ortadan kaldırmak için çok kere plan yaptı ancak Önderliğin öngörüsüyle bütün bunlar boşa çıktı. Önderliğe Avrupa’ya geldikten sonra yeterli bir biçimde sahip çıkılsaydı Önderliğimiz esir alınamazdı. Zaten Önderlik bunu 'Sahte dostlar ve yetmez yoldaşlık' biçiminde tanımladı" diye konuştu.

'HER YÖNÜYLE İYİ BİR GÖZLEMCİ'

Gençlerin soruları üzerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dair anılarını anlatan Zozan Serhat; “Bazı şeyleri dile getirmek kolay değil, onlar sadece yaşanılır. Önderlik her yönüyle farklıydı. Devlet, Şam’daki okula bir tane ajan yollamıştı. Önderlik bir gün okula geldi, o zaman Fuat arkadaş eğitim veriyordu. Eğitime ara verdiler, bütün yapıyı topladılar. Onu gözaltına aldılar ve subay olduğunu itiraf etti. Önderlik her yönüyle iyi bir gözlemciydi" dedi.

Zozan Serhat, "Önderlik geliştirdiği paradigma ile uluslararası güçlerin hedefi oldu. Önderliği denetime alamazlar çünkü onun paradigması bütün dünyada karşılık bulmuştur. Ne yaparlarsa yapsınlar artık bu paradigma yaşam bulmuştur" diye belirtti.