YENİLENDİ

Silêmanî’deki saldırı Bordeaux’ ve Erfurt'ta protesto edildi

Kadın gazetecilerin katledilmesi dolayısıyla Bordeaux ve Erfurt'ta düzenlenen protesto eyleminde, “Bu alçaklığı, bu ihaneti, onuru olan hiçbir Kürt kabul etmemelidir” denildi.

Fransa'nın Bordeaux kentinde 23 Ağustos Silêmanî’nin Seyîdsadiq ilçesinde işgalci Türk devletinin SİHA saldırısında Özgür Basın Emekçileri Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn'i katletmesi protesto edildi.

Bordeaux Demokratik Kürt Merkezi ve Kadın Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen Kurdistanlılar adına Badia Qamişlo bir konuşma gerçekleştirdi.

Badia Qamişlo, "Türk devleti ahlaksızlığına devam ediyor. Savaşın da bir ahlakı vardır. Dünyanın hiçbir yerinde basın emekçileri hedef alınmaz. Bu hem insan haklarına hem de savaş kurallarına aykırı bir uygulamadır. Kaldı ki savaş olmayan bir alanda televizyon binasına sivil araçla giden basın emekçileri hedef alınıyor. Bu acizliktir, tükenmişliktir. Türk devletinin işgalini meşrulaştıran KDP, bu katliamların baş sorumlusudur. Bu alçaklığı, bu ihaneti, onuru olan hiçbir Kürt kabul etmemelidir. Bir kez daha şehit düşen Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn'i saygıyla anıyor, yapılan saldırıyı lanetliyoruz” diye konuştu.

ERFURT

KDP işbirliği ile katledilen gazeteciler için Almanya'nın Erfurt kentinde yaşayan Kurdistanlılar da Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde protesto eylemi gerçekleştirdi.