Solothurn'da "Abdullah Öcalan'a özgürlük" eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle Solothurn’da bir miting düzenlendi.

İsviçre'nin Solothurn kentinde, Kürt gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (Teko-JIN) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle bir miting düzenlendi.

Bahnhofplatz’ta bir araya gelen Kürdistanlılar, Abdullah Öcalan’ın posterlerini, PKK flamalarını ve Abdullah Öcalan’ın sözlerinin yer aldığı dövizler taşıdı. 

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra TCŞ adına Almanca basın metni okundu. 

İşgalci Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarının teşhir edildiği eylemde, "Önder Apo'ya yönelik tecritle Kürdistan'a yönelik saldırılar derinleştirilmek istenmektedir. Biz Kürt gençliği olarak bulunduğumuz her alanda Önder Apo'nun özgürlüğünü savunmayı sürdüreceğiz" denildi. 

Tecrite ve işgal saldırılarına karşı uzun süren sloganların atıldığı eylem, 17 Eylül'de Hollanda’nın Landgraaf kentinde gerçekleştirilecek 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne katılım çağrısıyla sonlandırıldı.