Solothurn'da Türk işgalciliğine karşı pankartlı eylem

İsviçre'nin Solothurn kentindeki köprüye Türk işgalciliğinin protesto edildiği pankart asıldı.

Rise Up4 Rojava tarafından İsviçre'nin Solothurn kentinde bulunan bir köprüye üzerinde 'Türk devletinin işgal saldırılarını durdurun' yazılı pankart asıldı.
Her yıl geleneksel olarak Solothurn'da peynir festivali düzenleniyor. Festival alanına geçiş noktası olan köprüye asılan pankarta ilişkin Rise Up4 adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Elinde kan olan sadece faşist Türk devleti değil.  Kan izi İsviçre'ye de uzanıyor. Savaştan ve krizlerden kazanç sağlamak,  İsviçre için bir gelenek haline  gibi görünüyor. Siz bu peynirlerin tadını alırken biz ise Türk devletinin Rojava'da saldırısına dikkat çekmek için pankart asıyoruz. Solothurn'daki biz devrimciler için, yaşam sadece peynir yemekten ibaret değil. Mevcut koşulların ve sistemin kirlenmişliğinin kokusu da giderek dayanılmaz bir hale geliyor. İnsanların farklı bir toplumun mümkün olduğunu anlamaları için burada da dengeleyici güç oluşturmamızın zamanı geldi. Kapitalist sömürü zorlamasının ötesinde, ulus devletin ve onun inşa ettiği sınırların ötesinde, ataerkil baskı ve kısıtlamaların ötesinde bir toplum için mücadele ediyoruz. Rojava'daki dost ve yoldaşlarımıza selamlar."