Solothurn ve Bordeaux’da 4 Nisan kutlandı

4 Nisan kutlamalarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne vurgu yapılarak, “Önder Apo'nun özgürlüğünü Kürt kadınları, Kürt gençleri sağlayacaktır” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 74'üncü doğum günü vesilesiyle İsviçre’nin Solothurn ile Fransa’nın Bordeaux kentinde kutlamalar yapıldı.

Solothurn’da Pınar Kadın Komünü tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) düzenlenen kutlamaya çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Kutlama öncesi Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

CDK Eşbaşkanı Kaya Demir, yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan’ın özgürlük felsefesinin ezilen dünya halklarının özgürlük mücadelesine ivme kazandırdığını söyledi ve şunları ekledi: “Önderliğimize yönelik ağırlaştırılmış tecrit işkencesiyle bu direniş ivmesi kırılmak istenmektedir” dedi.

Pınar Kadın Komünü adına konuşan Hülya Gökalp da “Kürt halkına yeni bir yaşam sunan Önder Apo'nun doğum gününü kutluyorum. Önder Apo'nun özgürlüğünü Kürt kadınları, Kürt gençleri sağlayacaktır” dedi.  

Ardından Abdullah Öcalan'ın özgürlük felsefesini içeren sinevizyon gösterildi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde bulunan DKTM’de de 4 Nisan kutlaması vardı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı kutlamada halay çekildi ve sloganlar atıldı.