Soykırım saldırıları Basel'de protesto edildi

Basel’de Türk devletinin saldırılarını protesto eden Kürdistanlılar ve dostları, buna göz yuman Avrupa ve İsviçre makamlarını hesap vermeye zorlayacaklarını söyledi.

İşgalci Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı Rojava Komitesi ile İsviçreli alternatif örgütler tarafından İsviçre'nin Basel kentinde bir yürüyüş düzenlendi.

Eylemcileri Türk devletinin kollayıp beslediği DAİŞ çetelerinin Sina cezaevine yönelik saldırının püskürtülmesine karşılık Türk devletinin yeni bir saldırı konseptini devreye sokarak Maxmur, Şengal ve Rojava'ya saldırmasını protesto etti.

Akşam saat 18.00'da Claraplatz'ta bir araya gelen eylemciler, yürüyüş öncesi bir miting düzenledi.

Mitingte yapılan konuşmalarda şu ifadelere yer verildi: “Ocak ayının sonunda DAİŞ çetelerinin Hesekê’ye saldırısı öz savunma güçleri tarafından bastırıldı. Saldırının püskürtülmesini kabullenemeyen Türk devleti geçtiğimiz hafta Maxmur Mülteci Kampı ile Şengal ve Rojava'ya yönelik havadan bombardıman saldırılarına başladı. Bu saldırılar, hava sahasını kontrol eden ABD'nin güdümünde gerçekleştirildi.

Bizler Kürt halkıyla ve Kürdistan'daki özgürlük gerillalarıyla dayanışmamızı sürdürerek Avrupa'da ve İsviçre'de bu savaşın sorumlu makamlarını hesap vermeye zorlayacağız.”

Konuşmanın ardından üzerinde 'Avrupa finanse ediyor Türkiye bombalıyor.' yazılı pankart taşıyan eylemciler, soykırım saldırılarına karşı sloganlarla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş Dreirosenpark'ta sonlandırıldı.