Strasbourg’a doğru yürüyüş 2. gününde

Bugün Mulhouse’dan yola çıkan eylemciler, Colmar’a ulaştı. Faşistlerin ve polislerin provokasyon girişimleri boşa çıkarıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komplonun yıl dönümüne günler kala Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) öncülüğünde düzenlenen uzun yürüyüş  2'nci gününü tamamladı. 

Fransa'nın Sierrentz kentinden dün yola çıkan yürüyüşçüler, Mulhouse’a; bugün ise yaklaşık 18 km yürüyerek Colmar kentine ulaştı.

İsviçreli Demokratik Kürt Toplumu üyeleri 2 gün boyunca gençleri yalnız bırakmayarak onlarla yürürken bugün de Avrupalı devrimci gençlik örgütleri yürüyüşe katılım sağladı.

Avrupa'nın birçok ülkesinden 120'i aşkın TCŞ ve TekoJIN aktivistinin  katılımıyla büyük bir coşkunun hakim sürdüğü yürüyüşte, faşistlerin provokasyon girişimleri olduysa da gençler tarafından engellendi.

Fransa polisi de yürüyüşçülere müdahale etmek istedi ancak gençler direniş göstererek uzun süre yolu trafiğe kapattı.

Yürüyüşlerine kaldıkları yerden devam eden gençler, bugün Colmar kentine ulaştı.  

Yürüyüşe, duraklanan her kentte gençler katılmaya devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan gençler, komplocu güçlerin Kürt halkının iradesini teslim alma girişimlerini, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini sahiplenerek  boşa çıkaracaklarını ve önderlerini özgürlüğe kavuşacaklarını söyledi.

“15 Şubat'a kadar Avrupa'da bulunduğumuz her yerde komployu lanetlerken Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmayı sürdüreceğiz” mesajını veren gençler, yarın yürüyüşlerine devam edecek.

Gençler eylemlerini 12 Şubat'ta Strasbourg'ta düzenlenecek kitlesel mitingle sonuçlandıracak.