Strasbourg’da PKK’nin kuruluşu kutlandı

Fransa'nın Strasbourg kentinde Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 43’üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Zin Kadın İnisiyatifi ve Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi, düzenledikleri bir etkinlikle Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 43. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Kürt halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlama etkinliğinde salon Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncü kadrolarının fotoğraflarıyla donatıldı.

 

Saygı duruşu ile başlayan kutlamalar etkinliğinde PAJK’ın (Partiya Azadiya Jinen Kurdistan) mesajı okundu. PAJK mesajında, PKK’nin bir parti olmanın ötesinde ezilenlerin direnişine ve özgürlüğüne odaklanan özgürlük çıkışı olduğunun altı çizildi. PKK’nin ilk gelişim yıllarında toplumdaki en ezilen kesim olan kadınların özgürlüğe yönelmesini sağladığının vurgulandığı mesajda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın PKK’nin doğuşunu yeni bir yaşam tarzı, bir onur meselesi, tarihsel ve toplumsal anlamı olan bir namus eylemi olarak tanımladığı belirtildi.

PKK’nin bir insanlık, kadın, emek, özgür insan ve toplum hareketi olduğu ifade edilen açıklamada, PKK önderliğinde yürütülen tarihsel özgürlük mücadelesinin verilen büyük bedeller ve bu bedelleri yaratan on binlerden oluştuğu vurgulandı.

“AKP-MHP faşizmi soykırımcı, toplumsal değer düşmanı bir iktidardır” denilen açıklamada, AKP-MHP faşizminin egemen sistemin ve kapitalist modernitenin temsilciğini yaptığı ifade edildi.

TC tarihinin en faşist, sahtekar, ahlak yoksunu ve erkek egemenlikli iktidarı olan AKP-MHP gerici ittifakının çöküş sürecine girdiği vurgulanan açıklamada, “Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma” şiarıyla tüm kadınları savunma ve kadın özgürlük çizgisinde bir sistem kurma eylemlerinin yükseltileceği ve PKK’nin 44. mücadele yılında zafere taşınacağı belirtildi.

Açıklama, “Bu inançla başta kadın özgürlük Önderimiz Önder Apo’nun, tüm halkımızın ve direnen tüm yoldaşlarımızın 43. PKK yılını kutluyoruz” mesajıyla sona erdi.

PAJK mesajı sonrası etkinlikte KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar bir konuşma yaptı.

Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere Kürt halkı ve Kürt halkının özgürlüğü için mücadele veren gerillanın direnişini selamlayan Aydar, PKK’nin 43. kuruluş yıl dönümünü kutladı. 

Kürt halkının Abdullah Öcalan ve gerilla öncülüğünde dört parça Kürdistan’da işgalciliğe ve sömürgeciliğe karşı büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Zübeyir Aydar, Türk devletine karşı Kürt halkının özgürlüğünü elde edinceye kadar mücadelesinin sona ermeyeceğini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çeken Aydar, tecritle Kürt halkı ile Önderliği arasındaki iletişimin tümden bitirilerek Kürt halkının tarihsel direnişinin sona erdirilmesinin amaçlandığını belirtti.

“Önder Apo, gerilla ve halkımız direnişiyle bu planı boşa çıkarmıştır” diyen Zübeyir Aydar, tecrit kırılıp Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar Kürt halkının her yerde mücadelesine devam edeceğini vurguladı.

Kutlama etkinliğinde konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Ahmet Karamus da PKK’nin 43.kuruluş yıldönümünü kutlayarak tarihsel direnişi var eden başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere gerillaya selam yolladı.

Kürt halkının PKK direnişiyle küllerinden yeniden doğduğunu belirten Karamus, Kürt halkının verdiği tarihsel mücadeleyle özgürlüğünü mutlaka elde edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından ise sanatçılar Zarife Zerrin, Sidar Amedi, Serhad Med ve Hozan Figen sahne aldı. “Bijî Serok Apo” sloganlarının sık sık atıldığı etkinlik çekilen govendlerle sona erdi.