Strasbourg’daki ‘Özgürlük Nöbeti’ni Belçika grubu devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentine Avrupa kurumlarının bulunduğu alanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 10 yılı aşkın bir süre önce başlatılan nöbet eylemi devam ediyor.

Avrupa Konseyi önündeki eylemi bu hafta Belçika’dan gelen bir grup devraldı.

Grup adına konuşan Belçika Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Tori Rojhat, “24 yıldır İmralı adasında rehin alınan önderimiz büyük bir işkence ve tecrit altında tutuluyor. Belçika Kürtleri adına biz de önder Apo'ya özgürlük nöbeti için Strasbourg'a geldik” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bu eylemin yapıldığını sözlerine ekleyen Rojhat, eylemin 10 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini hatırlattı.

Rojhat, “Biz Kürtler çok ağır ve tarihi bir süreçten geçiyoruz, bizler de bu mücadele içinde yerimizi almak istedik” vurgusunda bulundu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde bu nöbeti başlatmıştı. Bu eylem, Avrupa’daki Kürtlerin en uzun soluklu eylemi olarak biliniyor.