Zozan Ana Roma’da PKK için imza topluyor-YENİLENDİ

PKK'nin listeden çıkarılması için imza toplayan Zozan Ana, "Ben bu halimle tüm gücümle ne yapabiliyorsam partim için Önderliğim için onu yapacağım. İsterim ki her insanımız her gencimiz bugün ayağa kalksın” dedi.

PKK’nin ABD ve AB’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması için Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi öncülüğünde yürütülen kampanya kapsamında İtalya’da imzalar toplanmaya devam ediyor. 

PKK'nin "yasaklı örgütler listesinden" çıkarılması talebiyle imza kampanyası 13 Aralık 2021 küresel çapta başlatılmıştı. 

İtalya’nın başkenti Roma’da bu kapsamda çalışmalar devam ediyor. Hem kolektif olarak hem de bireysel çabalarla kampanya yürütülüyor. 

Çalışmalarda yer alan aktivistlerden Sultan Ana, PKK’nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması için köy köy gezdiğini anlatıyor. 

Sultan Ana olarak halk arasında tanınan Zozan Bewwar, “Önderliğimiz için, PKK listeden çıkarılırsa Önderliğimiz de özgür olacak. Ben bu imzaları köy köy dolaşarak topluyorum” dedi.

Şu ana kadar bin 540 imza topladığını söyleyen Bewwar, “Yine gezip daha fazla imza toplayacağım. Önderliğim için her şeyi yapmaya çalışacağım” diye ekledi.

Kürt halkına ve özellikle de gençlerine çağrıda bulunan Zozan Bewwar, “Ben her insanımızın, gencimizin tüm güçleriyle çalışmasını isterim. Ben bu halimle tüm gücümle ne yapabiliyorsam partim için Önderliğim için onu yapacağım. İsterim ki her insanımız her gencimiz bugün ayağa kalksın” ifadelerini kullandı.