GÖRÜNTÜLÜ

Sydney’de Kürtler ve diğer halklar bir araya geldi

Birleşmiş Milletler'in 2011 yılında ilan ettiği "Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü" vesilesiyle, Avustralya'nın Sydney kentinde düzenlenen anma etkinliğinde Kürtler ve farklı halklardan temsilciler bir araya geldi.

Yeşiller Partisi tarafından organize edilen etkinliğe Kürtler, Basklılar, Şilililer, Bangladeşliler, Endonezya'dan Lao ve Hindistan'dan Şikh topluluklarından aktivistler katıldı.

Yeşiller Partisi senatörü David Shoebridge, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kürt halkı ve diğer halkların adalet mücadelesiyle dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Yeşiller milletvekili Dr. Amanda Chon'un ardından söz alan diğer toplum temsilcileri, kendi ülkelerinde yaşanan zorla kaybetmeler ve bu duruma karşı verdikleri mücadeleleri paylaştı.

Yeşiller Partisi'nin Balmain Belediye meclis üyesi adayı İsmet Taştan ise konuşmasında, Kürdistan'da devlet tarafından gerçekleştirilen zorla kaybetmelere dikkat çekti. 

Taştan, 1990'larda binlerce Kürt köyünün yakıldığını ve 17 binden fazla Kürt'ün Türk devleti tarafından kaçırılarak işkenceyle öldürüldüğünü hatırlattı. Cumartesi Anneleri'nin 30 yıldır kayıplarının akıbetini sormaya devam ettiğini belirten Taştan, bu insanlık suçunun hala sürdüğünü vurguladı.

Ayrıca, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağır tecride de değinen Taştan, “Son 3 üç yıldır da avukat ve aile görüşü dahi yapılmasına izin verilmiyor, kendisinden haber alınamıyor. Kürt halkı yaşanan tüm bu acılara ve adaletsizliğe karşı karşı mücadele etmektedir” dedi.