TCŞ’den iki günlük çalıştay
TCŞ, 50 katılımcı ile gerçekleştirdiği iki günlük çalıştay ardından örgütlenmeden eylemliliğe kadar birçok konuda aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı.
TCŞ, 50 katılımcı ile gerçekleştirdiği iki günlük çalıştay ardından örgütlenmeden eylemliliğe kadar birçok konuda aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı.
Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), İsviçre’nin Basel kentinde Devrimci Halk Savaşı, Önderlik Gerçekliği, Özel Savaş ve Gençlik Tarihi konularını kapsayan iki günlük bir çalıştay düzenledi.
28-29 Aralık tarihlerinde 50 delegenin katılımı düzenlenen çalıştay, işgalci Türk devletinin SİHA ile katlettiği gazeteciler Cihan Bilgin ve Nazım Daştan’a adandı.
Çalıştayın sonuç bildirgesinde, “Medya Savunma Alanları, Bakur ve Rojava başta olmak üzere artarak devam eden savaş, Kurdistan ve bölgedeki yoğun gelişmeler, hemen ardından Rêber Apo ile yapılan görüşmeler her yönü ile ağır ve yoğun bir aşamadan geçtiğimizi göstermektedir. Böylesi keskin ve hiçbir hatanın dönüşünün olmadığı anlarda, devrimsel süreçlerin motor gücü olan gençliğin teori başta olmak üzere her konuda hazır olması ve öncü güç olarak bulunduğu her alanda konumlanması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.
Çalıştayda alınan kararlara dair şunlar belirtildi:
1- 10 Ekim 2023 tarihinde başlatılan “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi temelinde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü bütün gençlik çalışmalarının merkezine alınıp bu temelde çalışma yürütülecektir.
2- Rojava’ya yönelik süren ambargo, işgal, her türden ilhak politikalarına karşı seferberlik temelinde mücadele içerisine girilmesi ve eylemliliklerin geliştirilmesi; bununla beraber başta hava sahasının uçuşa yasaklı bölge olarak ilan edilmesi dahil bütün operasyonların derhal durdurulması amacıyla, AB devletleri başta olmak üzere Uluslararası Koalisyon üyesi bütün ülkelerde Rojava İçin Ayağa Kalk (RiseUp4Rojava), Rojava’yı Savun Komitesi (Defend Rojava) gibi enternasyonal örgütlerle aktif eylemselliklerin sürdürülmesi, mücadelenin büyütülmesi.
3- Özel savaş politikaları kapsamında, özellikle son yıllarda Avrupa’ya yoğun göç ile beraber başlayan asimilasyona, çete faaliyetleri, uyuşturucu gibi gençliği hissizleştirip mücadeleden uzaklaştıracak her türden düşman politikalarına karşı daha aktif ve sonuç alıcı bir mücadele perspektifi ile örgütlenme temelinde harekete geçilmesi.
4- İnşa çalışmaları kapsamında meclis, komün ve komitelerle bütün örgütlü bulunduğumuz alanlarda Önderliğin savunma ve çözümlemelerinin temel alındığı bir eğitim hamlesinin başlatılması, kendine yeten, örgütleyebilen ve mücadelenin genişletilip örgütlemenin büyütülmesini sağlayacak hamlenin planlama ve uygulamaya derhal geçilmesi. Yazılı ve dijital basın ve medya organlarında çok dilli eylemselliğe geçilmesi, video, görsel, yazı ve diğer içeriklerle burada gençliğin içine çekilmeye çalışıldığı dijital medya tuzağından örgütlü ve mücadele perspektifi ile yapılan çalışmalarının içine alınması.
5- Devrimci Halk Savaşı temelinde kültür, sanat, öz savunma, eğitim, dil alanlarında bir bütünen uzun zamana yayılmış, belli bir disiplin ve sürekliliği olan çalışmaların her alanda başlatılması, bu konuda yerel devrimci, sol-sosyalist, ekolojik ve kadın örgütleri ile işbirliği halinde planlamaların yapılması.