TCŞ ve TekoJIN’dan 31 Ağustos’taki eyleme çağrı

TCŞ ve TEKOJIN, İmralı işkencesine karşı 31 Ağustos’taki yürüyüşe çağırdı.

LOZAN'DAN CENEVRE'YE YÜRÜYÜŞ

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Têkoşer (TEKOJIN) İsviçre Koordinasyonu, 31 Ağustos’ta yapılması planlanan yürüyüşe çağrıda bulundu.

“Önder APO’ya özgürlük ve Kürt sorununa demokratik çözüm” hamlesi kapsamında, İsviçre’nin Lozan kentinde başlayıp Cenevre’de Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde eyleme dönüşmesi planlanan yürüyüş için İsviçre Koordinasyonu, herkese katılım çağrısı yaptı.

Çağrıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 42 aydır süren ağırlaştırılmış tecride değinen koordinasyon, bütün Kürt gençlerini bu konuda mücadele etmeye çağırdı.

Koordinasyonun yaptığı açıklama şöyle:

“18 Ekim 2023’te yapılan açıklama ile Önder APO’ya Özgürlük ve Kürt Sorununa Çözüm hamlesine katılma ve öncülük yapma konusunda kararlılığımızı deklare etmiştik. Gelinen aşamada Kurdistan Özgürlük Gerillası ile Önder APO’nun verdiği mücadele, hamleye kazandırdığı ivme ve güç ile bugün bütün dünyaya rüştünü kanıtladı. Gençlik olarak Önder APO’nun bize öğrettiklerini ortaya koymanın ve özgürlük için çabalayan bir gençliğin durdurulmasının zor olacağını göstermenin zamanıdır. Gençlik, en büyük öncü güçtür. Bu güç ile hamleyi başarıya ulaştıracağımızı göstermenin vaktidir. Kesintisiz 26 yıldır 12 metrekarelik bir odada direniş veren Önder APO’dan 42 aydır hiçbir şekilde haber alınamamaktadır. Gün geçmiyor ki yeni bir disiplin cezası ile Önder APO ile halklar arasındaki iletişim kesilmesin. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bu sistematik psikolojik işkence ile mutlak tecridi derinleştiren komplocu güçler ve bunun bekçiliğini yapan TC, kafalarını kuma gömmüş deve kuşu misali ortadadırlar. Bu nedenle TCŞ ve TEKOJIN olarak 31 Ağustos günü Lozan’da başlayacak ve Cenevre BM önünde sonlanacak olan bir günlük yürüyüşümüze demokrat kesimi bekliyoruz. Gelin, başta Önder APO üzerindeki tecridi teşhir edip, Kurdistan’daki soykırım ve imha politikalarına karşı tepkimizi gösterelim. Bu temelde, Önder APO’ya özgürlük ve Kürt sorununa çözümün yolu direniş ve mücadeleden geçer. Gün, mücadele ve direnişi büyütme günüdür. 10 Ekim hamlesi ekseninde yapılacak olan bu yürüyüşe, başta Kürt gençliği olmak üzere yurtsever halkımızı ve mücadeleden yana olan bütün dostlarımızı bekliyoruz.”