GÖRÜNTÜLÜ

Tecrit ve işgale karşı Ulusal Kürt Kültür Festivali'ne çağrı

FCDK-KAWA, tecrit ve işgal saldırılarına karşı 32. Ulusal Kürt Kültür Festivali’ne çağırdı.

KÜRT KÜLTÜR

FCDK-KAWA Federasyonu, 21 Eylül’de Frankfurt Rabstockpark’ta düzenlenecek olan 32. Ulusal Kürt Kültür Festivali’ne çağırdı.

FCDK-KAWA Federasyonu Eşbaşkanı Mehmet Çoban tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu yıl gerçekleştireceğimiz 32. Ulusal Kürt Kültür Festivali’ni Kürt Halk Önderliği üzerindeki tecridi kırma ve fiziki özgürlüğünü sağlama, yine Kürdistan’a statü şiarıyla kutlayacağız. Tüm halkımızı buraya davet ediyoruz. Türk devleti, özellikle AKP-MHP iktidarı, kendi iktidarını sürdürmek için Kürtlerin imhasını gerçekleştirmek istiyor. Biz Avrupa’daki Kürtler, bunu rahatlıkla engelleyebiliriz."
Bütün iktidarların Kürt halkını hedef aldığını ancak mücadelenin giderek büyüdüğünü belirten Çoban, "AKP-MHP iktidarı ömrünü uzatmak için ihanetçi KDP’yi arkasına aldı. Ancak özgürlük mücadelesi buna izin vermez. Biz de bu noktada izin vermek istemiyoruz ve vermeyeceğiz. Özellikle biz Avrupa’daki Kürtler, tüm Kürtlerin, tüm özgürlük savaşçılarının sesi ve kulağı olabiliriz" dedi.
Çoban, şunları belirtti:

"21 Eylül’de Frankfurt Rabstockpark’ta kutlayacağımız 32. Ulusal Kürt Kültür Festivali’nin görkemli geçmesi için tüm halkımızı davet ediyoruz ve bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sadece halkımızı, dostlarımızı, çocuk, yaşlı, kadın, genç herkesi 21 Eylül’de Frankfurt’ta bekliyoruz.”

 'ÖNDERLİĞİMİZE VE KENDİMİZE SAHİP ÇIKALIM'

FCDK-KAWA Federasyonu Eşbaşkanı Kerime Barçın de şunları söyledi:

 “Bu sene Frankfurt’ta gerçekleşecek 32. festivalimizde Avrupa halkımıza çağrıda bulunuyoruz; başta kadınlar, çocuklar, gençler katılmalı, Önderlik üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırmak için. Bugün baktığımızda Türk faşist işgalci devleti Kürdistan’da kültürümüze, dilimize, halaylarımıza, yazılarımıza tüm imkânlarıyla saldırıyor. Burada Kürt halkına çağrımızdır, Avrupa’daki halkımıza çağrımızdır; bu festivale katılmalıyız. Türk devletine, katliamcı AKP-MHP ve ortaklarına, KDP ihanetine karşı Önderliğimize ve kendimize sahip çıkmak için festivale katılalım."