TJK-E Akarsel suikastini kınadı, acil eyleme çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Süleymaniye’de Jineoloji Dergisi Editörü Nagihan Akarsel’in katledildiği suikasti kınayarak, acil eylem çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “Faşist AKP-MHP rejimi ve işbirlikçi ihanet çetesi KDP, Süleymaniye’de Jineoloji Dergisi Editörü Nagihan Akarsel’i vahşice katletti. Paris Katliamı’ndan Şükrü Serhatlara, Mehmet Zeki Çelebilere uzanan suikastlerin devamı olan bu alçakça saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Günlerdir tüm dünya ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganlarıyla yankılanıyor. Tüm dünya bu 3 kelimenin sihri altında erkek egemenliğine, zulüm rejimlerine dur diyor. 

İşte faşist Türk devleti ve işbirlikçisi KDP Süleymaniye’deki bu suikastle “Jin, Jiyan, Azadî” sloganının yaratıcıları kadın öncüleri hedef almıştır. Özellikle de bu sloganın zeminini oluşturan ideolojik hattı; kadın özgürlük çizgisini tüm dünyaya, mücadeleci tüm kadınlara, tüm insanlığa mal eden jineoloji çalışmalarını hedef almıştır. Bu suikast Kürt Özgürlük Hareketi’ni imha konseptinin bir parçası olduğu kadar özelde de kadın özgürlük çizgisinin, Kürt kadın özgürlük mücadelesinin evrenselleşmesine, yeni bir yaşam modeli ortaya çıkaran jineolojiye yapılmış bir saldırıdır. 

‘ÖFKEMİZİ DİRİ, DİRENİŞİMİZİ DAİM KILACAĞIZ’

Yazılarıyla, düşünceleriyle kadınlara yeni bir dünyanın kapılarını açan Nagihan Akarsel arkadaşımız bir yazısında düşmanı tarif ederken “acın öfkeye dönüşmesine, sızının sende yer edinmesine fırsat vermiyor. Anlam evreninde intikamını haritalandırmayasın istiyor. Çünkü yer edindiği an’da öce dönüşür, biliyor” demişti. 

Bizler Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak, Nagihanların yarattığı anlam evreninde öfkemizi diri, direnişimizi daim kılacağımızın, anısına Kadın Özgürlük Mücadelemizi daha da büyüteceğimizin sözünü veriyoruz. 

TJK-E olarak, Avrupa’da jineolojiyi ‘kendi yatağını bulan bir nehir bir akışı’ olarak gören, özgür yaşamın formülü olarak gönül veren tüm kadın örgütlerini, Kürt kadınlarını, tüm bileşenlerimizi ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganının yılmaz savunucularına sahip çıkmaya, bulunduğu her yerde eylemlerle tepkilerini göstermeye çağırıyoruz.”