Toronto’da 15 Şubat protestosu

Kanada’nın Toronto kentinde düzenlenen protesto yürüyüşüne Kanadalılar yüksek ilgi gösterdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23. yıl dönümü, Kanada’nın Toronto kentinde yapılan büyük bir yürüyüşle protesto edildi.

Pazar günü saat 14.00’da Bloor Yonge’da bir araya gelen kitle City Hall meydanına doğru yürüdü.

Eksi 20 derece soğuğa rağmen bir araya gelen Kürt Halk Meclisi üyeleri ve Kürdistanlılar, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Abdullah Öcalan is not alone ”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Terörist Erdogan” sloganları atıldı.

Kanadalılar, Kürtlerin düzenlediği protestoya çok ilgi gösterdi. İmza kampanyasının gerekçesini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat komplosunu anlatan yüzlerce el bildirisi kısa sürede bitti. Kanadalıların sorduğu sorulara cevap verildi.

Yürüyüşte ayrıca PKK’nin terör listesinden çıkartılması için yüzlerce imza toplandı.

City Hall meydanında Toronto Demokratik Kürt Meclisi adına yapılan açıklamada, "Dem dema azadiyê ye, özgürlük kazanacaktır” hamlesi çerçevesinde halkımızın ve dostlarımızın büyük direnişi aralıksız devam etmektedir. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü temelinde mücadeleyi daha fazla yükseltmek ve Önderliğe sahip çıkarak Özgürlüğümüzü kazanmak önümüzde duran tarihi görevimizdir.

“Gün Önderliğe sahip çıkma, İmralı tecrit sistemini yıkma günüdür!” denildi.

Eylem, City Hall meydanında yapılan konuşmalarla ve sık sık atılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Freedom for Öcalan” sloganlarıyla sona erdi.