Türk devleti Heilbronn’da protesto edildi

Faşist TC devletinin Rojava, Şengal ve Maxmur'a gerçekleştirdiği hava saldırıları, Heilbronn'da yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Almanya’nın Heilbronn kentinde Türk devletinin Maxmur, Dêrik ve Şengal’e yönelik saldırılarını kınamak amacıyla bir miting yapıldı.

Akşam üstü Hauptbahnhof önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Gülistan Ateş, Almanca yaptığı konuşma ile faşist Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Faşist Erdoğan uluslararası güçlerin onayıyla DAIŞ çetesini besleyip Kürtlere saldırttı. Erdoğan, bu çetelerin eliyle Kürtlere karşı soykırım yapmak istedi. Kürtlerin direnişi, bu planı başarısız kıldı.  

Bunu hazmedemeyen faşişt devlet ve diktator Erdoğan, onlarca uçağı kaldırarak Maxmur Şengal ve Rojava’yı bombardımana tabi tuttu. Bu saldırılar halen de devam etmektedir. NATO‘nun onayını alan Türk devletinin amacı DAIŞ’in yapamadığını yapmaktır“ dedi.

Eylemde, “Terörist Erdoğan“, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.