Türk devleti Limasol'da protesto edildi

Türk devletinin 1 Şubat günü Maxmur, Şengal ve Rojava'ya dönük eş zamanlı soykırım saldırıları Limasol’da protesto edildi.

Kıbrıs’ın Limasol kentinde Türk devletinin 1 Şubat günü Maxmur, Şengal ve Rojava'ya dönük eş zamanlı soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş ve miting düzenlendi.
Kürt halkıyla birlikte dostlarının da katıldığı yürüyüş Theofilos Kürt Kültür Merkezinin önünden Limasol Belediyesi önüne kadar sürdü.

Yürüyüş esnasında kalabalık kitle sık sık "Kahrolsun TC", "Faşist Erdoğan","İşgalci TC","Diktatör Erdoğan","Bijî Serok Apo","Bijî berxwedana Rojava" ile "Bijî berxwedana gerîla" sloganları attı.
Ardından yapılan miting, Kıbrıs Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu üyelerinin açıklamaları ve Kıbrıs Kürt Halk Meclis Üyesi Baran Hebûn'un konuşmaları ile devam etti.

Komisyon üyesi Phoebus G. Sparos, "Türk devleti düzenlediği saldırılarla Kürt halkı şahsında Ortadoğu'daki halkların birlikteliğine karşı bir pozisyon aldığını açık bir şekilde göstermiş oldu. Kürt halkının kazanımlarına saldırı aslında özgürlüğe ve halkların birlikteliğine saldırıdır" dedi. 

Baran Hebûn ise, “Türk devleti, Hesekê'de DAİŞ eliyle yapmak istediği işgal girişiminin yenilgiye uğramasının ardından uluslararası güçlerin desteğini de arkasına alarak katliam saldırısını üstlenmiştir” vurgusunda bulundu ve şöyle devam etti: “Diktatör Erdoğan ve ona destek veren tüm güçler şunu çok iyi bilsin ki, Önder Apo'nun Ortadoğu'da inşa ettiği olduğu özgürlük ideolojisinin karşısında hiçbir güç engel olamayacaktır. Bu saldırılar Kürt ve Kürdistan halkını teslim alamayacağı gibi, Garê'de, Zap'ta, Metîna'da , Kobanê'de ve son olarak Hesekê'de olduğu gibi daha büyük bir direniş ile karşılık bulacaktır. 'Yaşamı uğrunda ölecek kadar seviyoruz' diyen Kemal Pirlerin, Arînlerin ve 'Son muhteşem olacak' diyen Çiyagerlerin ruhu Erdoğan'ın sonunu getirecektir. Kürt halkı kurbanlık koyun olmadığı gibi ona yönelik yapılan her türlü saldırıya karşı da görkemli bir direniş ile karşılık verebileceğini en son Hesekê'de dost-düşman herkese gösterdi”.

Eylem, sloganlarla son buldu.