Türk devletinin işgal saldırıları Oslo ve Frankfurt’da protesto edildi

Oslo ve Frankfurt’da Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırılarını ve AB ülkelerinin sessizliğini protesto etti.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal operasyonu Norveç'in başkenti Oslo ve Almanya'nın Frankfurt kentinde protesto edildi. 

OSLO

Norveç'in başkenti Oslo’da NCDK, UNG-KURD, Solidaritet Med Kurdistan, Başur Norveç Komitesi ve çok sayıda Sivil Toplum Örgütü, Türk devletinin KDP işbirliği ile Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırılarını ve AB ülkelerinin sessizliği protesto etti.

Norveç Meclisi önünde yapılan eylemde, yapılan açıkalamada, Norveç hükümetini ve AB ülkelerinin sessizliğini kınadı. 

“Artık faşizme ve devlet terörüne karşı seyirci ve sessiz kalamayız” denilen açıklamada, Norveç'in Dış İlişkiler Başkanlığı’nın da duruma sessiz kalması eleştirildi.

Eylemde, HDP'ye yönelik baskılar da protesto edildi. 

FRANKFURT 

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Kürtler ve dostları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti. Hauptwache’de yapılan eylemde, “Şengal’den ellerinizi çekin”, “Erdoğan Kürdistan da katliam yapıyor” ve “Erdoğan’ın Kürdistan’ı bombalıyor” pankartları taşındı. Eylemde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Bijî berxwedana gerilla”, “Bijî berxwedana Zapê” sloganları atıldı.

Almanca yapılan konuşmalarda, Erdoğan’ın gerilla alanları olmak üzere bir çok yerleşim yerini bombaladığına dikkat çekildi. Açıklamanın devamında, işgal saldırılarının biran önce durması için AB ülkelerinin duruma tepki göstermesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Eylem “Bijî berxwedana gerilla” sloganları ile sona erdi.