Ulm’da işgal saldırıları protesto edildi

Almanya Ulm'da Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

 

Almanya’nın Ulm kentinde, Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) tarafından gerçekleştirilen gösteriyle Kürdistan’a yönelik Türk işgal saldırıları protesto edildi. 

Eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Kürdistan’da bir soykırım politikası uyguladığı ve buna Avrupa Birliği (AB) emperyalist devletlerinin destek sunduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, "Rusya’nın Ukrayna işgaline adeta savaşı göze alarak açıktan tutum alan Avrupa hükümetleri Türkiye’nin kimyasal silahlar kullanarak savaş suçu işlemesine gözlerini kapatıyor" denildi.

“İşgale karşı Kürdistan’ı savunuyoruz” şiarıyla düzenlenen eylemde bildiriler dağıtıldı, konuşmalar yapıldı. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Türkiye Kürdistan’dan defol”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganları atıldı. Eylemde “Türk Ordusu Kürdistan'dan Defol” ve “Defend Rojava” pankartları ile kurum bayrakları da açıldı.

AGİF, ATİF, ADHF ve KON-MED’in yanı sıra Marksist-Leninist Parti Almanya'nın (MLPD) destek verdiği eylemde, Türk faşistleri tarafından gerçekleştirilen provokasyon girişimleri de boşa çıkarıldı.