Ulm’da 'Piroğlu’na özgürlük' eylemi

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm bileşenlerinin çağrısıyla şehir merkezinde bir gösteri düzenlendi.

Almanya'nın Ulm kentinde, merkezin en işlek yerinde yapılan gösteriye kamuoyu büyük ilgi gösterdi. 119 gündür açlık grevini de sürdüren Ecevit Piroğlu’yla dayanışama amacıyla bir araya gelen göstericiler “Ecevit Piroğlu’na özgürlük!” pankartı açtı.

Sırbistan’da tutsak tutulan Piroğlu’nun Türkiye’ye iade edilmesi demek, onun işkenceye, ölüme gönderilmesi anlamına geleceğini belirten göstericiler, Sırbistan’ın insanlık dışı tutumunu ve Avrupa ülkelerinin sessiz kalmaları eleştirildi.

Bugünkü skandal duruşmaya da değinen konuşmacılar, “Bu durum, onun her ana Türkiye’ye gönderilmesinin mümkün olduğunu göstermektedir” açıklamasında bulundu.

ADGB Ulm bileşenleri, Piroğlu’yla dayanışma eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. 

DURUŞMADA KARAR ÇIKMADI

Sırbistan’da tutuklanan ve Türkiye’ye sınır dışı edilmek istenen Ecevit Piroğlu’yla ilgili bugün görülen duruşmadan karar çıkmadı.

 Belgrad Mahkemesi, Türkiye’ye iadesinin durdurulması ve maruz kaldığı hukuk dışı muameleyi protesto etmek için 120 gündür açlık grevinde olan Piroğlu’yla ilgili duruşmayı dün ileri bir tarihe erteledi. Duruşma tarihi açıklanmazken, mahkeme heyeti kapalı oturumda Piroğlu’yla ilgili karar vereceğini açıklayarak duruşmayı sonlandırdı.