GÖRÜNTÜLÜ

Uluslararası Kürt Festivaline çağrı: Tecrit ve işgale karşı buluşalım!

KCDK-E ve KON-MED eşbaşkanları, tecrit ve işgale karşı 32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne çağırarak, "Tüm halkımız değerlerine, ülkesine, kültürüne sahip çıkmalıdır" dedi.

32. Uluslararası Kürt Kültür ve Sanat Festivali 21 Eylül’de Almanya Frankfurt kentindeki Rebstockpark alanında kutlanacak. Avrupa’da geleneksel olarak düzenlenen festivalin şiarı “Tecrit ve işgali kıralım, Önder Apo’yu özgürleştirelim.”

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) eşbaşkanları Zübeyde Zümrüt ve Engin Sever ile Almanya'da Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) eşbaşkanları Ruken Akça ve Kerem Gök, festivale katılım çağrısı yaptı.

ZÜBEYDE ZÜMRÜT: KÜLTÜREL SOYKIRIMA KARŞI ÖZGÜRLÜK HALAYINA DURALIM

Zübeyde Zümrüt, şunları söyledi: "Değerli ve onurlu halkımız, bu yıl yine Kürt ulusal ve Kürt kültürel festivaline hazırlanıyoruz. Teknik anlamdaki tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Halkımızın binler, on binlerle festival alanına akmasını bekliyoruz. Kürt kültürüne yönelik, Kürt varlığına yönelik saldırılara cevap olarak festival alanında yüz binlerle kendi özgürlük halayımızı tutmaya, devrim halayını çekmeye, kültürel soykırıma karşı halayı çekmeye çağırıyoruz. Ulusal kıyafetlerimizle gelin, özgürlük halayına duralım.”

SEVER: FESTİVALİ ZAP DİRENİŞİNE ADIYORUZ”

Engin Sever ise şöyle dedi: "Amaç ve hedeflerimiz çok büyüktür. Bu nedenle tüm halkımız bu festivalde yer almalıdır. Tüm Kürdistan’a yönelik çok özel saldırılar gerçekleşiyor. Bakurê Kurdistan’a, Başûrê Kurdistan’a, Rojhilat’a ve Rojava’ya yönelik saldırılar var. Şengal’e dönük saldırılar var. Tüm halkımız değerlerine, ülkesine, kültürüne sahip çıkmalıdır. Bu yıl festivali Zap direnişine adıyoruz. Zap direnişi şahsında festival alanına gelip özgürlük gerillasını selamlayacağız. Gelin, 26 yıldır Önder Apo’ya uygulanan tecridi kınayalım, mücadelemizi büyütelim."

RUKEN AKÇA: İŞGALCİLERE CEVAP VERELİM

Ruken Akça ise imha ve yok etme saldırılarına karşı Rebstockpark’a alanında kutlanacak festivale çağırarak, şunları söyledi:

"Kürt kültür ve kimliğine yönelik imha ve yok etme politikasına karşı hep birlikte güçlü bir cevap verelim, binlerle Frankfurt’taki festival alanına akalım. 21 Eylül’de Almanya’nın Frankfurt kentinde birlikte özgürlük halayına duracağız. Özgürlük halayı ne kadar güçlü olursa o kadar işgalci ve Kürt halkını imha etmek isteyen devletlere karşı iyi bir cevap olur."

GÖK: KÜLTÜREL SOYKIRIMA KARŞI REBSTOCK’A AKALIM

Kerem Gök de şunları belirtti: “Bu yıl festival Frankfurt kentinde, Rebstock alanında düzenlenecek. Biz de KON-MED adına tüm halkımızı kültürel soykırıma karşı Frankfurt’a akmaya, Rebstock alanına gelip kitlesel bir cevap vermeye çağırıyoruz.”