Uzun Yürüyüş bu yıl Fransa'da düzenlenecek

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş (Meşa Dirêj), Kürt gençleri öncülüğünde bu yıl "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında 06-11 Şubat tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek.

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) öncülüğünde her yıl geleneksel olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş eylemi, bu sene 06-11 Şubat tarihleri arasında Fransa'nın Sierentz şehrinden Strasbourg şehrine kadar, "Bi îradeya ciwanên Apoyî emê Rêber Apo azad bikin" şiarıyla düzenlenecek.

Her yıl Kürt gençleri öncülüğünde düzenlenen Uzun Yürüyüş eylemi, 20 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük talebiyle gerçekleşen Uzun Yürüyüş eylemi, bu sene “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında düzenlenecek.

DÖNEM FAŞİST TÜRK DEVLETİNDEN HESAP SORMA DÖNEMİDİR

Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere ve tüm Avrupa çapında yüzlerce gencin katılımının beklendiği Uzun Yürüyüş için eylem Tertip Komitesi bir açıklama yayımladı.

Komite açıklamasında şunlara değindi:

"Kürdistan halkının muhteşem direnişini hazmedemeyen diktatör Erdoğan, adını faşizmin tarihine yazdırmak adına tüm iktidar gücünü devreye koyup milli seferberlik çağrıları yapmaktadır. Yeminli Kürt düşmanlığı ile tüm dünyada Kürt düşmanlığını geliştirmeye çalışmakta ve en fazla da Kürdistan özgürlük mücadelesinin yaratıcısı Önder Abdullah Öcalan’ı hedefine koymaktadır. Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistan halkı ve gençliği için anlamını tüm dünya, tüm dost ve düşman güçler bilmektedir. Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derinleştiği ve ihanet çizgisinin Kürdistan’da var olduğu bu dönemde yapacağımız Uzun Yürüyüş eylemine, tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri, "Bi îradeya ciwanên Apoyî emê Rêber Apo azad bikin" şiarıyla eyleme katılmaya çağırıyoruz.

Tüm Avrupa gençliği bilmelidir ki dönem, faşist soykırımcı TC’den hesap sorma dönemidir. Dönem, tarihinin en zayıf ve çürümüş zamanını yaşayan Türk sömürgeciliğine tarihi bir yenilgi yaşatmasının dönemidir. Dönem, Kürdistan gençliğine onurlu ve şerefli yaşamayı öğreten Önder Abdullah Öcalan ruhuyla, direnişe ve eyleme kalkma dönemidir. Dönem, Kürdistan’ın fedai gençliğinin Kürdistan toprakları üzerindeki işgalcilerin potinlerini temizleme dönemidir. İşgalcilik ve faşizm neredeyse Kürdistan gençliği orada olacak ve zafere kadar direnecektir.

Cenga Xabûr ve Bazên Zagrosê devrimci hamlelerinin ruhuyla düzenleyeceğimiz eylem ile faşist Türk devletiyle askeri, siyasi ve ekonomik işbirliği yapan ve Kürt soykırımını destekleyen Avrupa devletlerine de mesaj vereceğimizi bir daha dile getiriyoruz. Bizler Kürt ve enternasyonalist gençlik olarak birleşecek; kapitalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı büyük direnip büyük kazanacağız. Uzun Yürüyüş eyleminin programı dahilinde her türlü bilgilendirmeler ilerleyen süreçlerde yapılacaktır."