Uzun Yürüyüş programı açıklandı

Bu yıl “Apocu gençliğin iradesiyle Rêber Apo’yu özgürleştireceğiz!” şiarıyla Sierentz’ten Strasbourg’a kadar yürüyecek olan gençlik örgütleri, Uzun Yürüyüş’ün gün gün programını açıkladı.

Her yıl geleneksel olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş, bu sene 06-11 Şubat tarihleri arasında Fransa’nın Sierentz şehrinden Strasbourg şehrine kadar “Bi îradeya ciwanên Apoyî emê Rêber Apo azad bikin” şiarıyla düzenlenecek.
Avrupa’da Kürt gençleri öncülüğünde 20 yılı aşkın bir süredir “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük” talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş, bu sene “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında düzenlenecek.

Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere ve tüm Avrupa çapında yüzlerce gencin katılımının beklendiği Uzun Yürüyüş için, eylem tertip komitesi bir açıklama yayımladı.

Komite açıklamasında faşist TC’nin faşizminin Kürdistan’ın tüm bölgelerinde had safhaya çıktığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derinleştiği ve ihanet çizgisinin Kürdistan’da var olduğu bu dönemde yapacakları Uzun Yürüyüş eyleminin önemini vurgularken, tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri “Bi îradeya ciwanên Apoyî emê Rêber Apo azad bikin” şiarıyla eyleme katılmaya çağırdı.

Cenga Xabûr ve Bazên Zagrosê devrimci hamlelerinin ruhuyla düzenleyecekleri eylem ile faşist Türk devletiyle askeri, siyasi ve ekonomik işbirliği yapan ve Kürt soykırımını destekleyen Avrupa devletlerine de mesaj vereceklerini belirten komite, “Kürt ve enternasyonalist gençlik olarak birleşecek; kapitalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı büyük direnip büyük kazanacağız” dedi.

Avrupa’nın dört bir yanından gençlerin katılacağı Uzun Yürüyüş-Meşa Dirêj için gençler, 5 Şubat günü İsviçre’nin Basel kantonunda toplanacak.

Gün gün yürüyüş programı şöyle:

05.02.2022/Toplanma/Elsässerstrasse 215a 4056 Basel, İsviçre

06.02.2022/Sierentz-Mulhouse

07.02.2022/Mulhouse-Colmar

08.02.2022/Colmar-Ostheim

09.02.2022/Ostheim-Sélestat

10.02.2022/Sélestat-Erstein

11.02.2022/Erstein-Strasbourg