Uzun yürüyüşe katılım çağrısı: Gür sesimizi haykıralım!

CDK-S Eşbaşkanı İsmail Kardaş ve Basel DKTM Eşbaşkanı Zeynep Kayra, Basel'deki uzun yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.

Her yıl 15 Şubat'ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komployu protesto eden Kürdistanlılar, çeşitli eylemler ve uzun yürüyüşler düzenlemeye devam ediyor.

Bu yıl Kürdistanlılar ve dostları, iki koldan Strasbourg’a yürüyor. Yürüyüşün bir kolu Almanya, diğer kolu ise İsviçre’de başlayacak. Almanya kolunda enternasyonalist katılımcılar yer alırken, İsviçre kolunda ise gençlik hareketi yürüyecek.

İsviçre'nin Basel kentinde 6 Şubat’ta startı verilecek olan uzun yürüyüş için çalışmalar da hızlandı.
İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-S) Eşbaşkanı İsmail Kardaş ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Zeynep Kayra, yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Kardaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü gerçekleşmeden Kürtler olarak asla durmayacaklarını belirterek, "Önderimiz 1999 yılında uluslararası komplo ile Kenya’dan kaçırılarak Türkiye'ye teslim edildi. Önderliğimizin deyimiyle ‘Modern dönemin çarmıhına gerildi.' 1999’dan bu yana geçen 23 yılda Kürtler her alanda bu komploya karşı olduklarını, her fırsatta dile getirdiler. Bu komployu kabul etmediklerini, kabul etmeyeceklerini de belirttiler. Komplonun 23. yılında Kürtler hala aynı duygularla, aynı hissiyatla bu komployu kabul etmiyor ve bu komploya karşı aynı öfkeyle mücadele ediyor. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar bu öfkeyi iliklerimize kadar yaşayacağız. Bu mücadelede asla geri durmayacağız" dedi.

'KÜRTLER VE DOSTLARI MUTLAKA KATILMALI'

Kardaş, şunları ekledi:

"Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü için son iki yılda hareketimiz, örgütümüzün başlatmış olduğu 'Dem Dema Azadîyê' hamlesi çerçevesinde eylem ve etkinliklerimiz devam ediyor. Bütün eylemlerimiz bu komplonun bütün ayaklarının açığa çıkarılması ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü esas alma temelindedir. Bu çerçevede gençlik hareketimiz başta olmak üzere uzun yürüyüşler gerçekleştiriliyor. Bu yıl 6 Şubat’ta İsviçre'nin Basel kentinde başlayıp 12 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde bir miting ile sonlandıracak olan uzun yürüyüşe İsviçre’de yaşayan bütün Kürt halkımızı ve dostlarımızı katılmaya davet ediyoruz. Gençlik hareketimizin öncülüğünde başlayacak olan bu yürüyüş oldukça önemlidir. Önderliğimize yönelik bu uluslararası komployu kabul etmediğimizi ve aslada kabul etmeyeceğimizi bütün dünyaya haykıralım."

Basel'deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Zeynep Kayra da 6 Şubat’ta başlayacak olan yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Kayra, “Bu yıl yapılacak olan uzun yürüyüşün bir kolu burada başlayacak. Başta Basel’de yaşayan halkımız ve dostlarımız olmak üzere İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları bu komploya karşı ayağa kalmalıdır. Sesimiz o kadar yüksek çıkmalı ki bu komployu düzenleyenler utanmalıdırlar. Bu temelde gençlik hareketimizin öncülüğünde başlayacak olan bu yürüyüşe herkesi katılmaya çağırıyoruz” dedi.