Uzun yürüyüşlerin Almanya etabı da tamam

Almanya’da Kürdistan’a yönelik saldırıları teşhir etmek amacıyla 6 ülkede organize edilen uzun yürüyüş eylemlerinin Almanya etabı Düsseldorf’ta sonlandırıldı.

Türk devletinin Kürdistan’ın bütün parçalarında sürdürdüğü işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Dortmund kentinde start verilen uzun yürüyüş eylemi, Alman polisinin saldırıları ve Türk faşistlerin provokasyonlarına rağmen Düsseldorf merkez tren istasyonu önünde final yaptı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde “İhanete ve İşgale Karşı Werin Cenga Azadiyê” sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş, bugün Platz des Landtages’te gençlik örgütleri adına yapılan açıklama ile başladı.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi temelinde alanlara çıkıp gerillanın direnişini sahiplenme çağrıları yapıldıktan sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşıyıp ve üzerinde “Defend Kurdistan” (Kürdistan’ı Savun) yazılı tişörtlerle yürüyüşe geçildi. Kürdistan’ın dört parçasından gençlerin katıldığı yürüyüşte sık sık Almanca, Kürtçe ve Türkçe sloganlarını atan kitle, Düsseldorf merkezi tren istasyonu önünde halay çekerek ve sloganlar atarak eylemlerini sonlandırdı.