GÖRÜNTÜLÜ

Viyana‘da şehitler anıldı: Yolumuzu aydınlatan meşalelerdir

Farklı tarihlerde şehit düşen Dijwar Qamişlo (Metin Dinç), Orhan Bingöl (Ali Dinçer), Tekîn Goyî (İsmet Ünver) ve Baran Nisêbîn (Mihemed Sari) adlı Kurdistan Özgürlük Gerillaları ve devrimcileri, Avusturya’nın başkenti Viyana’da anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği anmaya, Dijwar Nisêbîn’in ailesi ve birçok Kürdistanlı katıldı.

Anma, Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.


Avesta Kadın Meclisi üyesi Agirî Kobanê, “Faşist Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürdistan gerillasının kahramanca direnişi dört parça Kürdistan'da söz konusu. Ancak bu direnişlerde maalesef şehadetler de yaşanmaktadır. Komutan Orhan, Dijwar, Baran, Tekîn arkadaşlarımız da şehitler kervanına katıldılar. Bu kahraman gerillalar Kürdistan'ın her karış toprağında uzun yıllar Kürt halkının özgürlüğü için kahramanca mücadele ederek, düşmana büyük darbeler vurarak şehadete ulaşmışlar. Özgürlük arayışçısı Kürdistan’ın yurtsever halkı olarak onları saygı ile anıyoruz, Önder Apo’yu özgürleştireceğimizin ve özgür bir ülke için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.
Anmada DEM-KURD adına da konuşma yapıldı.
Şehit Dijwar Qamişlo’nun ailesi adına konuşan kuzeni ise, “Dijwar şehit düşmedi; umut ve hayalleri sürdürülüyor. Başta Önder Apo olmak üzere Kürt halkının başı sağ olsun. Şehitlerin yolu yolumuzu aydınlatacaktır ve onların mücadelesine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından şehitlerin mücadelesini anlatan sinevizyon izlendi. Anma, “Şehîd Namirin”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.