Xoşnav Ata’nın eylemi 61’inci gününde

“Madem özerk bir kurumsunuz; dünyanın neresinde yasak kimyasal silah kullanılırsa orada inceleme yapmakla yükümlüsünüz” diyerek OPCW’ye seslenen Xoşnav Ata, olumlu bir cevap alana kadar eylemini sonlandırmayacağını vurguladı.

Türk devletinin kimyasal saldırılarında yeğenleri Gülperin Ata ve Mihriban Ata’yı kaybeden Xoşnav Ata’nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önünde başlattığı nöbet eylemi 61. gününde.

9 Ekim tarihinin Kürt halkı için kara günlerden biri olduğunu belirten Xoşnav Ata, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt halkı üzerinde hegemon güçlerce gerçekleştirilen Uluslararası Komplo’yu kınadı.

Kürt Halk Önderi’nin yaklaşık 25 yıldır kendisine yönelik ağır tecride karşı İmralı’da amansız bir direniş sergilediğini, en ağır savaşın İmralı’da verildiğini ifade eden Ata, kendisinin de Türk devletinin Kürt Özgürlük Gerillalarına yönelik kimyasal silah kullanımına karşı 61 gündür adalet nöbetinde olduğunu hatırlattı.

61 gündür OPCW yetkililerinin taleplerini dinlemeye gelmediğini de aktaran Ata, hala umutlu olduğunu söyledi. Ata devamla şunları dile getirdi: “Adalet nöbeti başlattığım 61 gündür Türk devleti Zap, Avaşîn, Metîna’da onlarca kez kimyasal silahlarla saldırdı. Kürt halkının çocukları kimyasal silahlarla şehit düşüyor. Biz de OPCW, 193 hegemonik devletin altına imzasını attığı bu sözleşmenin takipçisi olun diyoruz. Madem özerk bir kurumsunuz; dünyanın neresinde yasak kimyasal silah kullanılırsa orada inceleme yapmakla, ne gerekiyorsa onu yapmakla yükümlüsünüz. Fakat, söz konusu Kürt halkı olduğu için gidip inceleme yapmıyor. Biz bunu yapmanızı bekliyoruz. Bunu yapmamanız özerk bir kurum değil, hegemon devletlere bağlı olduğunuzu, onların çıkarlarına göre hareket ettiğinizi gösterir. Taktik nükleer silahları Türk devletine veren bu hegemonik devletlerdir, bu bombalar NATO’nun envanterinde bulunuyor. Türk devletinin Kürdistan dağlarında kullanılan kimyasal silahlarla katledilmesinden NATO’nun, NATO üyelerinin, Avrupa ülkelerinin; Türk devletine silah veren devletlerin sorumlu olduğu görülüyor.”

Eylemci Ata, OPCW’den olumlu bir cevap alana kadar da eylemini sonlandırmayacağını, direneceğini vurguladı.