Yıldırım Berlin’de ‘katil’ sloganıyla karşılandı

Türk Başbakanı Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere geldiği Berlin’de Kürdistanlılar tarafından bir miting ile protesto edildi.

Türk Başbakanı Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere geldiği Berlin’de Kürdistanlılar tarafından bir miting ile protesto edildi. Mitingde konuşan NAV-DEM Berlin Eşbaşkanı Yeko Ardil, “Efrîn’de çocuk ve kadınların ölüm emrini veren birinin Berlin’de ağırlanması demokrasi ayıbıdır” diyerek, tepki gösterdi.

Türk Başbakanı Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başkent Berlin’de bulunan başbakanlık binasında bir araya geldi. Merkel ile Yıldırım’ın içeride Kürt karşıtı pazarlıklar yaptığı saatlerde, dışarıda Kürtler ve dostlarının protestosu vardı. YPG, YPJ ve PYD flamalarının taşındığı gösteride sık sık Erdoğan ve Binali Yıldırım ile Türkiye karşıtı sloganlar atılırken, Almanya’ya da silah satışlarını durdurması çağrısı yapıldı.

Öte yandan gösteri de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komplo da kınandı.

‘SENİ BURADA İSTEMİYORUZ KATİL…’

Yapılan gösteri de konuşan Berlin Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Yeko Ardil, burada Türk başbakanı Binali Yıldırım’ı protesto etmek için toplandıklarını belirterek, “Erdoğan ve Türk devlet yetkilileri Rusya, Avusturalya ve ABD olmak üzere dünyanın her tarafından protesto ediliyor. Biz de Berlin’de bugün Binali Yıldırım’ı burada protesto ediyoruz. Ey katil, faşist buraya hoşgelmedin. Seni protesto etmek için buradayız. Seni burada istemiyoruz. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde katillerin yeri yoktur. Sizi slogan ve çığlığımız ile boğacağız” dedi.

Ardil, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki komployu da kınayarak, Efrîn’de direnenleri selamladığını söyledi.

‘ALMANYA KİRLİ OYNUYOR’

Sol Parti Berlin Eyaleti Eski Milletvekili Giyasettin Sayan da, Türk devletinin Efrîn’de sivilleri katledildiğini  belirterek, “Bütün bunlara rağmen başbakanları Berlin’e geliyor. Alman devleti kirli bir rolü oynuyor. Türkiye’nin kullandığı bütün silahlar Almanya’nındır. Merkel, Alman halkını temsil etmiyor. Şu anda hükümette değiller. Böylesi bir durumda Türk başbakanını karşılaması kabul edilemez ve kınıyoruz” dedi.

KÜRDİSTANLILARDAN TEPKİ

Berivan Sido ise şunları söyledi: “Türk devleti Efrîn’de çocuk ve kadınları katlediyor. Bu savunmasız insanların günahı yok. Bu katliamlara son diyoruz.”

Abdulxalik Mahmud da Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komployu kınayarak, “Türk başbakanı şuanda komploda yer alan Almanya başbakanıyla görüşüyor. Biz hem önderimize yönelik komployu hem de Efrîn’e yönelik saldırıyı kınıyoruz. Halkımız ayakta olmalı” diye konuştu. 

Son olarak Bavê Kawa Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türk Başbakanı Binali Yıldırım ile görüşmesini kınadıklarını belirterek “Türk devletinin katliamlarını kınıyor, halkımıza Efrîn özgürleşene kadar eylemlere olma çağrısında bulunuyoruz” vurgusunda bulundu.

Gösteri Binali ve Yıldırım görüşmesi bitene kadar atılan sloganlarla devam etti.