Yozcu’nun eylemi 6’ncı gününde

Tutuklu bulunduğu Sırbistan’da 129 gündür direnişini sürdüren Ecevit Piroğlu'na özgürlük için BM önünde süren açlık grevi 6'ncı gününde.

İsviçre’nin Cenevre kentinde, Sırbistan hükümeti tarafından Türkiye'ye iade kararı vererek hapse attığı Türkiyeli devrimci Ecevit Piroğlu'nun 129 gündür sürdürdüğü açlık grevi direnişine destek vermek ve serbest bırakılmasını talep etmek için Mehmet Yozcu’nun süresiz ve dönüşümsüz olarak başlattığı açlık grevi 6’ncı gününde devam etti.

Ecevit Piroğlu’na Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, açlık grevini Birleşmiş Milletler binası önünde sürdüren Yozcu'nun eylemi için bir araya geldi. İnisiyatif üyesi Aycan Serbes, Ecevit Piroğlu'nun 15 aydır uluslararası hukuk normlarına aykırı bir şekilde tutsak edildiğine dikkat çekerek, "Sırbistan devleti kendi yasalarına göre suç işlemektedir. Piroğlu, 129 gündür bu hukuksuzluğa karşı bedenini yatırarak direnişini sürdürmektedir" dedi.

Eylemci Mehmet Yozcu ise, Ecevit Piroğlu'nun sırf dün DAİŞ çetelerine karşı savaştığı için tutsak edildiğini belirterek, “Biz Piroğlu'nun yoldaşları olarak, sırf kendisi için değil bizim için, zindanlardaki tutsaklar için, ezilenler için Sırbistan zindanında direnişini sürdüren Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılmasını istiyoruz. Susmayacağız, buradayız! Piroğlu özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Biz Ecevit Piroğlu gibi dövüşenlerin yoldaşıyız" diye konuştu.