Yurtsever Gençlik dergisinin Ekim sayısı çıktı

Yurtsever Gençlik dergisinin Ekim sayısı, “Komplogeran wê di nav agirê ciwanan de bişewitin” manşetiyle çıktı.

Dijital olarak yayın hayatına devam eden Yurtsever Gençlik Dergisi’nin Ekim sayısı, “Komplogeran wê di nav agirê ciwanan de bişewitin” (Komplocular gençlik ateşinde yanacak) manşetiyle okuyucuyla buluşuyor.

Ekim sayısı, 9 Ekim Komplosu’na dair Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın değerlendirmelerinden derlenen yazılar, konuya dair hazırlanan dosya ile genç kadın ve gençlik hareketlerinin dönemin görev ve sorumluluklarına ilişkin önemli perspektifleri içeriyor.

Yeni sayıda ayrıca Cihan Eren’in Şehit Baz Mordem’i anlatan portre yazısı, Mezitli Eylemi, Halk Savaşında Demokratik Modernite Gerillacılığı, Gerilla olmak ve Werxelê şehidi Mahir Kop’un günlüğünden kesitler yer alıyor. Cihan Eren yazısında Baz Mordem’i, gelişen komplo ve tasfiyeciliğe karşı “O intikam katılımıydı; intikam için yaşadı, intikam için savaştı” diye tanımlıyor.

‘BEN BÜYÜK BİR İSYAN HAREKETİYİM’

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Ben, büyük bir isyan hareketiyim” başlığıyla derlenen değerlendirmeleri, düşman gerçekliği, devrimci duruş, Apocu tarz, tempo ve üslup konularını içeriyor.

9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun Kürdistan gençliği ve genç kadınları için ne anlam ifade ettiğine değinilen perspektiflerde ise Apocu gençliğin bu dönemki direnişe nasıl yaklaşması gerektiği, gerilla direnişini nasıl büyütmesi gerektiği şu ibarelerle dile getiriliyor: “Bakurê Kurdistan’ın yiğit gençleri ve genç kadınları faşizme ve halkımızın en kutsal değerleri olan fedailerimize dil uzatanlara inat, devrimciliğin dili olan savaşa katılmalıdır. Özellikle 9 Ekim’in yıl dönümünde tüm Bakur ve Türkiye’de adeta yaşamı durduracak bir direnişin geliştirilmesine öncülük etmelidir. Okullara, işyerlerine, devlet kurumlarına gidilmemeli, kepenkler, kontaklar kapatılmalı, komploya karşı yaşam durdurulmalıdır.”

“Jin Jiyan Azadî” sloganının bütün dünyada dolaştığı şu günlerde Kürdistanlı genç kadınların “ne yapmalı” sorusuna da yeni sayıda yanıtlar aranıyor.