Yürüyüşün 3’üncü günü: Kürdistan Devrim Şehitleri anıldı

Essen’den başlayıp Aachen’a doğru yürüyen gençler, 3’üncü günü Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenledikleri şehit anma etkinliğiyle tamamladı.

Kürt ve enternasyonal gençler öncülüğünde “Ji bo azadiya Rêber Apo werin cenga azadiyê” şiarıyla Essen’dan Aachen’a süren Uzun Yürüyüş’ün gerçekleştirilen 3’üncü günü sona erdi.

Bugün sabah saatlerinde Düsseldorf havaalanından başlayan, 16 km’lik yürüyüş Düsseldorf merkezine ulaşılarak sonlandırıldı.

Düsseldorf merkeze varan gençler akşam saatlerinde Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Avrupa’dan gerillaya katılan şehitleri anmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Anmanın gerçekleştiği salona, farklı tarihlerde şehit düşen Baran Mawa, Tijda Ekecik, Didar Harûn, Seher Deniz, Delal Nurhak, Berjin Zenda, Senar Zagros, Lecwan Munzur ve Ali Çiçek’in resimleri asıldı.

Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma, gençlerin varlık-yokluk savaşının verildiği süreçte rollerinin önemine dair konuşmalarla devam etti.

Anmaya katılan Şehit Lecwan Munzur’un annesi Ayten Sünger ise bugün PAJK Koordinasyonu’nun andığı Delal Nurhak ve Zîlan Qamişlo’yu anarak, “Onların yolunda devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada ise gençlerin Uzun Yürüyüşü’nün bir zafer yürüyüşü olduğu belirtildi.

Anma, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Gençler, eylemlerinin 4’üncü günü, Hildener Strasse Düsseldorf’dan Leverkusen Bahnhof’a kadar yürüyecek.