Yüzlerce avukattan İmralı’ya ziyaret başvurusu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı ve İmralı'da tutulan diğer tutsakları ziyaret etmek için Türk Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunan dünya çapında yüzlerce avukat, 14 Eylül’de Brüksel’de basın toplantısı gerçekleştirecek.

Dünya çapında (22 ülkeden) yüzlerce avukat, Türk Adalet Bakanlığı'na bir mektup göndererek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı ve İmralı'da tutulan diğer tutsakları ziyaret talebinde bulundu. Avukatlar, konuya ilişkin 14 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da Brüksel’de basın toplantısı düzenleyecek.

İmralı hapishanesindeki durumu “özel bir durum” olarak nitelendiren avukatlar, Abdullah Öcalan'ın görüş hakkına getirilen kısıtlamayı ayrımcı bir tecrit biçimi olarak değerlendiriyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünya çapında Kürtlerin Mandela’sı olarak görüldüğünü belirten avukatlar, Kürt Halk Önderi ve İmralı'da tutulan diğer tutsakları Türkiye Cumhuriyeti iç hukuku kapsamında ziyaret etmek için başvuruda bulunduklarını belirtiyor.

Türk Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvuruya ve taleplerine ilişkin Rue Froissart 95, 1000 Bruxelles adresindeki Brüksel Avrupa Basın Kulübü’nde yapılacak basın açıklamasında çok sayıda hukuk örgütü temsilcisi konuşmacı olarak yer alacak.

Basın toplantısında konuşma yapacak hukukçular şunlar:  

  • Paris ve Brüksel Barosu’ndan Georges Henri Beauthier
  • Avrupalı Demokrat Avukatlar (AED) adına Syndicat des Avocats pour la Démocratie-le SAD (Demokrasi için Hukukçular Birliği) Başkanı Hélène Debaty
  • Brüksel İlerleme Avukatları Ağı’ndan Selma Benkhelifa
  • Avrupa Avukatlar Birliği Eş Genel Sekreteri Thomas Schmidt