Zap şehitleri Marsilya’da anıldı

Türk devletinin 2016 yılında Zap alanına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda şehit düşen Hêjar, İntikam ve Seyîtxan için Marsilya’da anma etkinliği düzenlendi.

Fransa’nın Marsilya kentinde Türk devletinin 2016 yılında Zap alanına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda şehadete ulaşan Hêjar, İntikam ve Seyîtxan için anma etkinliği düzenlendi.

Şehit düşenlerden Hêjar Hebûn’un (Gazi Polat) ailesi gün boyu Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) taziyeleri kabul etti.

Daha sonra DKTM konferans salonunda anma düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri ve PKK’nin öncü kadrolarının fotoğrafları asıldığı salonda şehit düşen gerillalar için şehit köşesi açıldı.

Saygı duruşunda bulunulduktan sonra DKTM kent Eşbaşkanı Erhan Tarhan bir konuşma yaptı. Şehadetler önünde saygıyla eğildiklerini belirten Tarhan, “Onların mücadelesini zafer ile taçlandırana kadar mücadelelerini devam ettirme sözü veriyoruz” dedi.

Şehitlerin mücadelesini anlatan sinevizyon izlendikten sonra ise Hêjar Hebûn abisi “Başta Önder Apo olmak üzere tüm onurlu Kürtlerin başı sağolsun” dedi.

Konuşmalarla devam eden anma,  “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganları ile sona erdi.