Zeynep Kınacı için Limasol'da anma etkinliği

Kıbrıs Teofilos Kürt Kültür Merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar, Kıbrıs Kürt Kadın İnisiyatifi öncülüğünde Zeynep Kınacı'yı (Zîlan) 26’ncı şehadet yıl dönümünde andı.

Kıbrıs Kürt Kadın İnisiyatifi, Dersim'de fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı'yı (Zîlan) Limasol kentindeki Teofilos Kürt Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenlendi.


Anmaya çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Anmanın yapıldığı bahçe, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Zeynep Kınacı'nın dev posterleri, PKK, KCK, HPG, YPG, YPJ ve PAJK'ın flamaları ile süslendi.
Şehit Zîlan şahsında Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan anmada, Kıbrıs Kadın İnisiyatifi Sözcüsü Gülistan Akşahin açılış konuşması yaptı.
Ardından Kıbrıs Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Fatma Doğan kısa bir konuşma yaparak, Zeynep Kınacı'nın eylemden önce yazdığı mektubunu okudu.
Son olarak Kürt siyasetçi Kamil Akalın, Zeynep Kınacı ile birlikte çalıştığı dönemi anlatarak, "Şehit Zîlan, Önder Apo’yu en iyi anlayandı. Daha o dönemde Önder Apo'ya yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminde egemen güçlerin Önder Apo şahsında Kürt halkını bitirmek istediklerinin bilincine varmıştı. Heval Zîlan yaptığı eylemle düşmanın sevincini kursağında bıraktı. Ama aynı zamanda Kürt halkı için zaferin yolunu açtı. Heval Zîlan halkının önderi, özgürlük sevdalısı ve halkının tanrıçasıdır. Bugün Kürdistan dağlarında yaşanan tarihi direnişin sembolü ve öncüsüdür" dedi.
Ardından Zeynep Kınacı'yı anlatan sinevizyon gösterimi ile anma etkinliği son buldu.