İsrail'e göre Beyrut’taki saldırıda Hizbullah komutanı öldürüldü

İsrail ordusu salı akşamı yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının Beyrut'u vurarak, Hizbullah'ın komutanını "ortadan kaldırdığını" iddia etti.

Ordudan yapılan açıklamada, "İsrail hava kuvvetlerine ait savaş uçakları Beyrut bölgesinde Hizbullah terör örgütünün en üst düzey askeri komutanı ve stratejik biriminin başı olan Fuad Şükr'ü ortadan kaldırdı" denildi.

Ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari ayrı bir video açıklamasında "Fuad Şükr, Hizbullah'ın cumartesi akşamı İsrail'in kuzeyindeki bir futbol sahasına doğrudan bir İran Falak-1 roketi atmasının ardından 12 çocuğun öldürüldüğü Majdal Şems katliamından sorumlu komutandı" dedi.

Aynı kaynak, "Fuad Şükr, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın sağ kolu ve saldırı ve operasyonların planlanması ve yürütülmesinde danışmanıydı" diye ekledi.

Hagari, Fuad Şükr’ü "ellerinde İsraillilerin ve diğer pek çok kişinin kanı olan yüksek rütbeli bir terörist” olarak sundu. 

Lübnan Hizbullahı çarşamba sabahı yaptığı açıklamada askeri şefi Fuad Şükr'ün önceki akşam Beyrut yakınlarında İsrail saldırısına hedef olan binada olduğunu doğruladı ancak akıbetini henüz bilmediklerini söyledi.

Açıklamada "Sivil savunma ekipleri, enkazı temizlemek için çalışıyor ancak binada bulunan binbaşı ve diğer vatandaşların akıbetiyle ilgili olarak bu operasyonun sonuçlarını bekliyoruz" denildi.

Hizbullah hareketine yakın bir kaynak Salı akşamı yaptığı açıklamada Fuad Şükr'ün "İsrail saldırısından kurtulduğunu" söylemişti. 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, kesin olmayan bir rapora göre, saldırıda bir kadın ve iki çocuk olmak üzere üç sivilin öldüğünü duyurdu.

Bu saldırıda sonra Tahran’da Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniyye, konutunda hedef alınarak öldürüldü.