İsrail Suriye’de bir aracı hedef aldı: İki ölü

İsrail'in Golan Tepeleri'nin Şam kontrolündeki bölümünde yer alan güneydeki Kuneytra vilayetinde bir aracı hedef aldığı ve iki kişinin öldüğü bildirildi.

Şam hükümetine bağlı haber ajansı Sana, “Kuneytra ile Şam arasındaki yolda sivil bir araca füze atan bir insansız hava aracı tarafından gerçekleştirilen İsrail saldırısında iki vatandaş öldürüldü” dedi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), öldürülen iki kişi arasında bir askerin de olduğunu bildirdi. 

Pazar gecesi de Suriye'nin orta kesimlerini İsrail tarafından hedef alınmış ve yetkililere göre 18, SOHR’a göre 27 kişi ölmüştü. SOHR’a göre Mesyaf bölgesindeki bu saldırılarda hassas askeri bölgeleri hedef alındı. 

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana İsrail, Şam ordusunu, Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetini desteklemek üzere ülkede konuşlanan Lübnan Hizbullahı ve İran yanlısı gruplara yönelik yüzlerce saldırı gerçekleştirdi. 

İsrail'in Suriye'deki saldırıları, İsrail ile Filistinli Hamas arasında 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nde başlayan savaşın ardından yoğunlaştı. 

Golan Tepeleri 1967 Arap-İsrail savaşı sırasında İsrail tarafından kısmen fethedilmiş ve Aralık 1981'de üçte ikisi ilhak edilmişti.