İtalya’da denizde kurtarılan iki göçmen hayatını kaybetti

İtalyan sahil güvenliği pazar günü yaptığı açıklamada, Akdeniz'de Sicilya'nın doğu kıyısı açıklarında yaklaşık 30’u aşkın kişiyle birlikte kurtarılan iki göçmenin öldüğünü duyurdu.

Yetkililer Cumartesi günü geç saatlerde Sicilya'nın Siraküza kentinin 17 mil (yaklaşık 11 kilometre) güneydoğusunda Suriyeli, Mısırlı ve Bangladeşlileri taşıyan bir tekneyle ilgili yardım çağrısı aldı.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, sahil güvenliğin bölgeye bir devriye botu ve bir uçak göndermesinin ardından arama kurtarma çalışmalarının başladığını, ancak "devriye botu yaklaşırken teknedekilerin suya düştüğünü" bildirdi. 

Sahil güvenliğin açıklamasına göre toplam 34 kişi kurtarıldı ve Syracuse'a nakledildi. Ancak göçmenlerden biri varışta, diğeri ise hastaneye nakledildikten sonra hayatını kaybetti.

Sahil güvenlik, "Daha sonra batan gemideki kayıp bir kişi için denizde arama çalışmaları devam ediyor" diye ekledi. Göçmenlerin, tekneye yaklaşırken nasıl suya düştükleri de araştırılıyor. 

Uluslararası Göç Örgütü'ne göre bu yılın ilk çeyreğinde Akdeniz'i geçerek İtalya ve Malta'ya ulaşmaya çalışan en az 384 göçmen hayatını kaybetti.