ABD, İsrail’e ilave asker göndermeye hazırlanıyor

Pentagon'un, olası bir İran saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlanırken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile İsrail'in güvenliği için alınan önlemleri konuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, katıldığı CNN yayınında Pentagon'un, olası bir İran saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlandığını bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesinde "İran tehdidine karşı İsrail'e ilave askeri destek gönderilmesi" konusunu da ele aldığını hatırlatan Kirby, İsrail'in güvenliği konusundaki hassasiyetlerini tekrarladı.

Savunma Bakanlığı’nın konu üzerinde çalıştığını söyleyen Kirby, askeri donanım yanında onu kullanacak personelin de gönderilmesinin söz konusu olduğunu aktardı.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'a karşı uluslararası bir koalisyon kurulması için çağrıda bulundu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefonda görüşerek, Orta Doğu'daki ABD güçleriyle ilgili "gelecekteki savunma gücü duruşunda değişiklikler" dahil İsrail'in güvenliği için alınan önlemleri konuştu.