ABD ve İngiltere’den Husilere yeni saldırılar

Pentagon, Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarına karşılık olarak ABD ve İngiltere'nin Yemen'de sekiz ayrı noktada 18 Husi hedefine saldırı düzenlediğini duyurdu.

Saldırıların cumartesi günü gerçekleştiği bildirildi. Husiler de saldırıları doğruladı.

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre ABD ve İngiltere öncülüğünde Husilere yönelik sekiz ayrı noktada 18 hedef bombalandı.

Açıklamada Yemen'deki bu hava operasyona Kanada, Avustralya, Bahreyn, Danimarka, Hollanda ve Yeni Zelanda gibi diğer ülkelerin de destek verdiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin cumartesi günü yaptığı açıklamada Husi isyancıların Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılarının "sonuçlarına katlanacakları" uyarısında bulundu.

Pentagon şefi, "ABD, insan hayatını ve serbest ticareti savunmak için gerekirse harekete geçmekte tereddüt etmeyecektir" diye ekledi.

Londra'da Savunma Bakanlığı, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin saldırılara katıldığını doğrulayarak dört Typhoon avcı-bombardıman uçağının yanı sıra iki tanker uçağının da seferber edildiğini belirtti.

İlki 11-12 Ocak gecesi olmak üzere geçtiğimiz haftalarda Yemen topraklarında benzer başka saldırılar gerçekleştirilmişti.

Husiler Kasım ayından bu yana Yemen açıklarında İsrail'le bağlantılı olduğunu iddia ettikleri gemilere saldırılar düzenliyor.

Husiler, 7 Ekim’den bu yana devam eden Gazze Şeridi'ndeki savaşta Filistinlilerle dayanışma içinde hareket ettiklerini iddia ediyorlar. Ancak ABD'nin düzenlediği saldırılarla birlikte Amerikan ve İngiliz gemileri de hedef alınmaya başladı.