Gazze Şeridi’ne gece boyunca yoğun bombardıman: 60’tan fazla ölü

Gazze'de yaşanan çatışmaların yüzüncü günü olan pazar gecesi İsrail ordusu yoğun bombardımanlar gerçekleştirdi. Hamas’a göre 60’tan fazla ölü var.

Hamas hükümetinden yapılan açıklamaya göre, pazar gecesi İsrail'in "yoğun" bombardımanında Gazze Şeridi genelinde 60'tan fazla Filistinli öldürüldü.

Hamas hükümetinin basın ofisi "Dün gece ve şafak vakti işgalci güçler tarafından gerçekleştirilen yeni katliamlarda 60'tan fazla şehit ve onlarca yaralı var" dedi.

Açıklamaya göre saldırılar ve topçu bombardımanları, İsrail ordusunun saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerinin yanı sıra kuşatma altındaki diğer bölgeleri hedef aldı.

Savaş, 7 Ekim'de Hamas militanlarının Gazze Şeridi'nden İsrail Devleti'ne yönelik sürpriz ve benzeri görülmemiş saldırısının ertesi günü başladı.

Hamas saldırısı çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişinin ölümüne neden oldu, 250 kişi de rehin alındı. Bunlardan 132 kişi halen haber alınamıyor.

Hamas Sağlık Bakanlığı pazar günü yaptığı açıklamada, savaşın başından bu yana Gazze Şeridi'nde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 23 bin 968 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Açıklamaya göre 7 Ekim'den bu yana küçük Filistin topraklarında 60 bin 582 kişi de yaralandı.