HPG Mayıs ayı savaş bilançosunu açıkladı

HPG, Mayıs ayı savaş bilançosunu açıkladı. İşgalci Türk ordusu direniş mevzilerini karadan ve havadan yüzlerce kez bombaladı. Yaşanan çatışmalarda 54 işgalci öldü. 13 gerilla da şehadete ulaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kürt halkının özgür iradesi ve meşru savunma gücü olan Kurdistan Özgürlük Gerillası ezilen halkımızın dili, kültürü ve tarihiyle onurlu bir gelecek sahibi olması için sömürgecilerin saldırıları karşısında tarihi bir direniş ortaya koymuştur ve bu direnişi halen devam etmektedir. Bütün saldırılar karşısında bedenini siper ederek fedaice savaşan güçlerimiz Kurdistan topraklarının her karışını büyük bir iradeyle savunmaktadır. Sömürgeci Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı emsalsiz bir direnişle cevap veren güçlerimiz, 6 Şubat 2023’te yaşanan Mereş-Bazarcix merkezli depremin ardından, Hareketimizin almış olduğu eylemsizlik kararına uyacağını açıklamış ve yaklaşık 4 aylık süreç boyunca da buna uymuştur. Depremle gelişen büyük yıkım sonucunda halkımızın dayanışma ruhuyla yaralarını sarmasını amaçlayan ve insani temelde alınan bu karara rağmen faşist AKP-MHP rejimi ve kirli özel savaşın yürütücüsü Hulusi Akar denetiminde işgalci TC ordusu saldırılarını devam ettirmiştir. İşgalci Türk ordusu, Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın konumlandığı tüm alanları ve gerilla direniş alanlarını birçok kez savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüs, havan, tank ve toplarla bombalamış, gerilla direniş mevzilerini kimyasal ve yasaklı silahlarla bombalayarak savaş suçu işlemiştir. Sömürgeci Türk ordusu Mayıs ayı boyunca özellikle Bakurê Kurdistan’da her türlü teknik imkânı kullanarak yüzlerce işgalci ve kontranın katılımıyla kapsamlı operasyonlar geliştirmiştir” dedi.

İŞGALCİ TÜRK ORDUSU SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kurdistan Özgürlük Gerillası bütün saldırılara rağmen konumunu korumuş, kendisini savunma temelinde işgalcilere cevap vermiş ve bunun sonucunda birçok kez temas yaşanmıştır. Elindeki bütün teknik imkanları kullanarak sonuç almak isteyen sömürgeci ordu güçlerimizin direnişini kıramamıştır.

Bakur’dan Medya Savunma Alanları’na bulunduğu her alanda sömürgecilere karşı direnen, işgale ve işgalciye geçit vermeyen Kurdistan Özgürlük Gerillası, Mayıs Ayı Şehitlerinin direniş ruhuyla Haki Karer ile başlayarak Halil Çavgunlar’a, Amed Zindanları’nda Dörtlerin Direnişi’ne, Hozan Mizgînler’e uzanan mücadele çizgisini sahiplenerek yükseltmiştir. Bakur’da Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı yok etme hayalleri kuran sömürgecilere karşı fedaice direnen yoldaşlarımız, Mêrdîn, Amed ve Botan’da Mayıs Ayı Şehitleri çizgisinde ve 1 Haziran Hamle ruhuyla işgalcilere gereken yanıtı vermiştir.

Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında çaresiz kalan sömürgeci Türk ordusu, Mayıs ayı boyunca güçlerimizin bulunduğu Gerilla Direniş Mevzilerini 8 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalayarak savaş suçu işlemiştir. Yanı sıra Medya Savunma Alanları’ndaki direniş mevzileri 126 kez savaş uçakları, 11 kez saldırı helikopterleri, 435 kez havan, obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır. İşgalcilerin gerçekleştirdiği saldırılar sırasında temas gerçekleşmiş, yaşanan çatışmalarda 54 işgalci ölmüş, 2 işgalci de yaralanmıştır. Gerçekleşen düşman saldırılarında 13 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Halkımızın özgür gelecek ve onurlu yaşam ısrarının adı olan Kurdistan Özgürlük Gerillası kanını damla damla akıtarak işgalcilere ağır darbeler vurmuş, Leyla Sorxwînler’in mücadelesi Kurdistan’da özgürlük umudunun asla yok edilemeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Bakurê Kurdistan’da sömürgecilere karşı fedaice savaşarak ölümsüzleşen Bahoz Çiya, Dilgêş Zagros, Bawer Korkmaz, Dilşêr Çiyareş, Bawer Med, Rênçber Givara, Şerger Caf yoldaşlarımız ve Medya Savunma Alanları’nda şehitler kervanına katılan Apocu militanlarımız Egîd Zîlan, Viyan Özgür, Diyar Xoşnav, Botan Zagros, Bawer Zaza ve Canşêr Adar yoldaşlarımız, zafer çizgisinde direnerek ölümsüzleşmişlerdir.

Şehitlerimizin mücadele mirasını devralarak büyüyen Kurdistan Özgürlük Gerillası halkımızın haklı özgürlük davasını mutlaka zafere taşıyacaktır.”