Lübnan’ın güneyinde karşılıklı saldırılar sürüyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı, pazartesi günü Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın bombardımanından birkaç saat sonra İsrail'in düzenlediği saldırıda iki kişinin öldüğünü duyurdu.

İsrail’in Hamas lideri ve Hizbullah'ın askeri şefine yönelik suikastlardan, İran ve müttefiklerinin misilleme sözleri verdiği bir dönemde, Lübnan’ın güneyinde karşılıklı ateş açma olayları devam ediyor. 

Sağlık Bakanlığı, İsrail ile olan sınırdaki El Cebel köyüne yapılan “düşman saldırısında iki kişinin öldüğünü” belirtti 

Resmi Ulusal Haber Ajansı (ANI) ölen iki kişiden birinin Hizbullah'ın müttefiki Amal hareketine bağlı "El-Risala derneğinden bir kurtarma görevlisi" olduğunu duyurdu.

İsrail sınırına iki kilometreden daha az mesafedeki El Cebel, yaklaşık on ay önce savaşın başlamasından bu yana yoğun bombardımana maruz kalmış ve sakinleri tarafından terk edilmişti. 

Gecenin erken saatlerinde Bakanlık, ülkenin güneyinde yer alan Hula'da "İsrail'in düşmanca saldırısı" sonucu iki kişinin daha öldüğünü bildirmişti.

Gazze'deki savaş başlar başlamaz, güçlü Hizbullah Lübnan'ın güneyinde Filistinli Hamas için "destek cephesi" açarken,  İsrail ile her gün karşılıklı ateş teatisinde bulunuyor. 

Pazartesi günü erken saatlerde Hizbullah, patlayıcı yüklü insansız hava araçlarını kullanarak İsrail'in kuzeyindeki askeri bölgeleri hedef aldığını duyurdu.

İsrail ordusu Yukarı Celile'de Lübnan'dan yapılan bir hava saldırısında iki askerin yaralandığını bildirdi. 

Ekim ayından bu yana Lübnan'da çoğu Hizbullah savaşçısı olmak üzere en az 549 kişi İsrail saldırılarında öldü. 

İsrail ve işgal altındaki Golan Tepeleri'nde ise yetkililere göre 22 İsrail askeri ve 25 sivil öldürüldü.